У Рожищі встановили місця для розміщення агітаційних матеріалів

25 Січня 2019, 12:30
1868

Виконавчий комітет Рожищенської міської ради визначив місця у Рожищі, де дозволено розміщувати друковані та інші агітаційні матеріали під час кампанії з виборів Президента України.

Про це пишуть на сайті Рожищенської міської ради.

Згідно з зрішенням виконавчого комітету Рожищенської міської ради №3 від 24 січня 20198 року, у райцентрі виділили 10 місць, де розміщенні інформаційні дошки, які можуть використовуватися для розміщення агітаційних матеріалів під час виборчих перегонів.

Перелік затверджених адрес їхнього розташування: 

1) вулиця  Коте Шелакадзе,  (ЦРЛ);

2) вулиця Богдана Хмельницького;

3) вулиця  Незалежності, 13а (біля магазину «Малюк»);

4) вулиця Незалежності, 43;

5) вулиця Незалежності, 55;

6) вулиця Незалежності, 66 (через дорогу);

7) вулиця Незалежності, 83;

8) вулиця Незалежності, 89;

9) вул. Привокзальна, 9 (з/д вокзал);

10) вулиця Мазепи, 2. 

«Зауважимо, що інформаційні намети з розповсюдження передвиборчої агітації можна ставити на території між магазином «Колібріс» та площею Богдана Хмельницького, а також на площі Незалежності (поблизу міської ради). Також у пункті 2 цього рішення зазначено, що виконання заходів щодо очищення визначених місць з 24 години 29 березня 2019 року під відповідальністю комунального підприємства «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради», – йдеться у повідомленні.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на заступника міського голови Сергія Лясковського.

Варто зазначити, що порушення щодо розміщення агітаційних матеріалів регулюється статтею 212-14  Кодексу України про адміністративні правопорушення: «Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином - тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи матеріалів політичної реклами підприємствами - розповсюджувачами реклами - тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Відповідно до частини 1 стаття 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. А відповідно до частини 4 цієї ж статті передвиборна агітація у період виборчого процесу поза строками, встановленими у цій статті, забороняється.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024