«Безлад на районі»: обміління Стоходу та сміття біля села Мар'янівка

26 Листопада 2018, 14:11
4371

Мешканці села Мар’янівка скаржаться на обміління та заростання річки Стохід, недружніх гостей села та кар’єр, в який звозять сміття з сусідніх сіл.

До редакції «Район. Рожище» надіслала листа жителька села Мар’янівка Катерина Михайловська. Жінка зазначила, що, на її думку, село має декілька критичних проблем, на які варто звернути увагу людей.

«Для села Мар’янівка є декілька, на мою думку, критичних проблем. І це зовсім не погані дороги чи занедбані старенькі хати», – пише вона.

За її словами, найважливішим та найболючішим питанням для села, що потребує негайного вирішення – це обміління та заростання річки Стохід.

«Важко дивитись, як з року в рік ситуація стає все гіршою. Буквально за якихось 15 років Стохід з чистої повноводної ріки перетворився в ледь дихаючий струмок. Подекуди за травою уже й води не видно. Велике прохання – будь ласка, зверніть увагу на нашу річку. Адже так легко втратити і так важко повернути. Наша річка – це те, що ми ще можемо сьогодні вберегти для наших дітей» – пише Катерина Михайловська.

Стохід
Стохід

Обміління річки Стохід
Обміління річки Стохід



Також вона додає, що люди, котрі приїжджають до села на відпочинок, смітять та не прибирають за собою.

«Наступним питанням, на яке теж би хотілось звернути увагу, є не зовсім дружнє відношення відпочиваючих, які приїздять до нашого села. Друзі, будь ласка, не залишайте сміття після себе. Давайте будемо любити природу і не забувати, що за наше бережливе ставлення сьогодні вона подякує нам завтра», – пише вона.

Залишене сміття біля села Мар'янівка
Залишене сміття біля села Мар'янівка

Сміття на березі річки Стохід
Сміття на березі річки Стохід

Остання проблема, на яку місцева жителька звертає загальну увагу – це невелкий кар’єр біля в села, в який люди звозять сміття.

«Ну і остання проблема то невеличкий кар’єр, що є в нашому селі. Як колись, так і зараз там беруть пісок, влітку збирають гриби, там ростуть молоді берізки та сосни. Не розумію чому, але багато людей, особливо з сусідніх сіл, відвозять туди сміття – нікому не потрібний пластик, пляшки, старий непотріб і т.д. Не хочу нікого образити, але важко віднайти слова, щоб пояснити таким людям, що ліс – це не звалище! Сподіваюсь хтось почує і зрозуміє», – зазначила Катерина Михайловська.

Залишене сміття біля кар'єру
Залишене сміття біля кар'єру



 

Коментарі
27 Листопада 2018, 00:51
Як добре побачити рідні місця!
27 Листопада 2018, 09:37
Люди,ви справді дикарі?!<br/>Ну як можна так спотворити природу?<br/>Це великий гріх,бо ви отримали безцінний дар і так з цього познущались!!!
23 Грудня 2018, 20:25
Це скоріш за все ваші місцеві &quot;дикарі&quot; засмітили природу. Куда дивится ваш сільский голова, напевно займається своїми справами, а от проблеми з природою йому нема коли займатися. А споживачі, які купують у сільських магазинах спиртних напоїв, та й їдуть відпочивати на галявину, там і свинячать. Тож нехай сільський голова забезпечує сміттєві баки для мусорів. Хоча на мою думку це не спрацює, бо ці &quot;дикарі&quot; не здатні осягнути поняття гармонію природи з людиною.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024