Способи, як передати показники лічильника

15 Листопада 2018, 10:40
8743

Способи, як рожищани можуть передати показники лічильників.

Про це повідомляє прес-служба «Волиньобленерго».

Відповідно до розділу 6 Перехідних положень  Кодексу комерційного обліку електричної енергії у  побутових споживачів покази лічильника мають зчитуватися на перше число календарного місяця, наступного за розрахунковим. Якщо побутовий споживач самостійно подає дані про обсяги споживання електричної енергії за розрахунковий період, такі дані надаються споживачем до ПрАТ «Волиньобленерго»  (ППКО – постачальник послуг комерційного обліку електричної енергії – суб'єкт господарювання, який надає послуги комерційного обліку на ринку електричної енергії відповідно до вимог Закону України «Про ринок електричної енергії» та цього Кодексу) не пізніше четвертого числа місяця, наступного за розрахунковим, шляхом повідомлення:

  • за допомогою SMS на номер 093-177-00-67
  • Через особистий кабінет споживача - energo.volyn.ua
  • Електронною поштою - [email protected]
  • По телефону за номером  кол-центру - 0-800-21-01-31
  • Телеграм - @pokazy_lutsk_bot

Зчитані побутовим споживачем, чи отримані або зчитані ПрАТ «Волиньобленерго» покази інтегрального лічильника в інший день вважаються вихідними даними для визначення показів лічильника на перше число календарного місяця шляхом додавання (віднімання) споживання, розрахованого відповідно до профіля споживання побутового споживача, помноженого на кількість днів (діб) між датою зчитування показів та першим числом календарного місяця. У випадку неподання споживачем даних про споживання електричної енергії за розрахунковий період у строки, установлені в цьому розділі, або неможливості отримання ПрАТ «Волиньобленерго» даних про спожиту електричну енергію в зазначений термін (за винятком порушення роботи вузла обліку) ПрАТ «Волиньобленерго» визначає обсяги споживання електричної енергії на цей розрахунковий період шляхом розрахунку середнього обсягу споживання за даними двох останніх фактичних послідовно знятих показів розрахункового лічильника.

У разі виявлення у платіжному документі помилкових показів лічильника споживач зобов'язаний повідомити про це ПрАТ «Волиньобленерго»

Покрокова інструкція, як передати покази за допомогою SMS:

1. Спочатку необхідно зареєструвати ваш номер телефону в системі.

Для реєстрації на номер 093-177-00-67 потрібно надіслати SMS-повідомлення (вартість SMS-повідомлення згідно із діючими тарифами вашого оператора) з таким текстом: «№ особового рахунка*№ будинку*остання оплата».

Приклад: 521000001*125*13,50

*     якщо ви проживаєте в багатоквартирному будинку, 
теж вказуйте тільки номер будинку без номеру квартири;
**   копійки в сумі останньої оплати відділяйте комою;

2. Oчікуєте SMS з підтвердженням реєстрації.

 У відповідь на SMS, яку ви надіслали на першому етапі, вам надійде підтвердження реєстрації –  повідомлення з текстом «Зареєстровано особовий рахунок номер особового рахунка».


SMS-підтвердження реєстрації, як правило, приходить відразу. Якщо таке SMS не надійшло, можливо, ви зробили помилку у першому етапі. Переконайтеся, будь ласка, що формат надісланого SMS-повідомлення та адресат відповідають наведеному вище розділу інструкції.

3. Передача показів лічильника.

Щоб передати покази лічильника, потрібно надіслати SMS-повідомлення на вже знайомий номер 093-177-00-67 з текстом: 

• для однозонного приладу обліку1# покази приладу обліку
Приклад:1#75420

• для двозонного приладу обліку:1# покази приладу обліку день/ніч
Приклад: 1#1250/1730

• для тризонного приладу обліку:1# покази приладу обліку пік/напівпік/ніч
Приклад: 1#1324/125/444

Вартість SMS-повідомлення згідно із діючими тарифами вашого оператора.

4. Дізнаємося вартість спожитої електроенергії.

Якщо надісланий показник внесено на ваш особовий рахунок, приходить підтвердження з текстом «Показ прийнято». Коли ж надісланий показник буде меншим за попередній фактично знятий, він не вноситься на ваш особовий рахунок. У відповідь вам приходить SMS-повідомлення з текстом «Покази не прийняті» та інформація про останні зафіксовані покази лічильника.

Варто зазначити, що покази приладів обліку, зазначені у SMS-повідомленні, реєструватимуться датою надходження повідомлення.

Якщо у вас є кілька особових рахунків, для користування SMS-сервісом додатково використовується три останні цифри з номеру особового рахунка. Наприклад, для особового рахунка 521000001 потрібно подати показник 1258 відповідно текст повідомлення матиме вигляд «001*1#1258», для особового рахунка 538999125 потрібно подати показник 5963, тому необхідно вводити «125*1#5963».

Зауважимо, що в жовтні SMS-сервіс працюватиме у тестовому режимі. Якщо у вас виникатимуть труднощі із передачею показів, ви можете звернутися по допомогу до працівників Центру обслуговування клієнтів або у місцеву філію ПрАТ «Волиньобленерго», яка вас обслуговує.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024