У Рожищенському районі відзначили престольне свято древнього храму. ФОТО

04 Листопада 2018, 10:21
3576

У Рожищенському районів відзначили престольне свято древнього храму.

У середу, 31 жовтня, село Доросині відзначило престольне свято свого древнього храму, який збудований на честь святого апостола і євангелиста Луки, - пишіть на сайті Української Православної церкви Волинської Єпархії.     

З нагоди цієї події з благословенння єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла святкове богослужіненя очолив благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко, якому співслужили настоятель храму Всіх святих землі Волинської міста Луцьк,  протоієрей Володимир Яцишин та інші священики запрошені на свято. 

Після співу «Отче наш…» проповідь виголосив  настоятель храму села Вишеньки священик Павло Лебедич, який розповів про життя святого апостола і важливість написаного ним Євангелія.

Після завершення літургії відбувся хресний хід навколо храму. Традиційно було прочитано Святе Євангеліє та окроплено присутніх Святою водою.

Отець благочинний у своєму вітальному слові побажав усім присутнім запалу та стійкості у вірі як у святого євангелиста. В свою чергу настоятель храму священик Анатолій Дем’янчук  подякував усім священикам, прихожанам та гостям і побажам їм Божої помочі у всіх починаннях.

свято в Доросинях
свято в Доросинях

Свято в селі Доросині
Свято в селі Доросині

Доросині
Доросині

Церква в Доросинях
Церква в Доросинях

Служба в Доросинях
Служба в Доросинях

Священики
Священики

Священики під час служби
Священики під час служби

 

Коментарі
05 Листопада 2018, 09:45
Під третьою фото знизу виправте помилку
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024