Одеса. Навіщо я поїхала сюди?

14 Січня 2024, 13:26
Одеса 3817
Одеса

Навіщо я поїхала сюди? Щоб перебороти внутрішній страх. 

Коли ти два роки живеш в тилу, то у твоїй голові новини й інформаційні війни створюють образ. 

Я багато мандрувала до війни. Мене цікавили реальності й культури. Постійно говорила з місцевими й спостерігала за реакціями. 

Моя країна змінилась. І я повинна розуміти, як саме. Я повинна усвідомлювати всі ризики. Мій мозок так працює. Моє бачення майбутнього – це розуміння реальності станом на зараз. 

Для мене ця маленька поїздка стала психотерапією і підтвердженням моїх гіпотез. 

Видно справжніх військових за кілометр, підлітки на вулицях й пенсіонери – це основа основ перехожих, в закладах 80% – це жінки, кілька розмов про страх ТЦК та виїзд за кордон. Інтелігенція україномовна, неформали навпаки. 

Багато, дуже багато поліції. В п’ятницю ми були єдиними силуетами й десятки людей в темно-синій формі. Поодинокі туристи. Всі інші працюють. Вимикання ліхтарів. Майже всі одягнені спортивно.

Інфраструктура в порівнянні зі Львовом чи Луцьком відстає. Готелі з цінами 2018 року. Фітнес-зал, в який ми заходили в туалет (на березі моря), там займаються красиві дівчата й паралельно люди з протезами й великий банер про реабілітацію. 

Плакати третьої штурмової. Багато радянських пам’яток. Я не побачила ні стели Небесній Сотні, ні фото загиблих у російсько-українській війні, взагалі нічого. Ніяких інформаційних кампаній, на одному пляжі тільки була вивіска про морські міни. Дивно.

Коментарі
14 Січня 2024, 11:58
Коли міський голова москаль та малорос,нічого дивного Він сподівається,що Хуйло коли прийде в Одесу,залишить його на посаді через узьке громадянство
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024