Де у Рожищі стела загиблим у російсько-українській війні?

28 Серпня 2023, 11:36
Стела загиблим у Луцьку БЛОГ 7410
Стела загиблим у Луцьку

Поки я на лікарняному у своєму ліжку, є про що подумати. Подзвонила до мене подруга й ми, як у студентські часи, почали розбирати явища. Темою нашої розмови стала «пасивність населення». 

Ця розмова плавно перейшла до функціювання державного апарату на місцях, й тут я вже вирішила помислити.

Такс. Півтора року триває повномасштабна війна. Хлопці та дівчата віддають свої життя. Певна частина населення донатить, інша – волонтерить. Хтось бореться за церкву, хтось крутить дрони у гаражах. Хтось їздить на зустріч з лідерами країн й вибиває техніку, а в когось яйця по 17. Тут все зрозуміло. 

Тепер питання до місцевої влади. Ви готові? 

Де стела із загиблими героями із нашої громади? Чому я повинна йти й бачити цей обеліск, а не лиця хлопців-однолітків, які поклали життя за мою свободу? Де лиця тих, хто боронить наш спокій на небі? Чому в Ковелі й Коломиї, Житомирі й у Могилів-Подільську існують цілі проєкти, а в місті Рожище забуття? 

Мене дратує пасивність.

Чому в нашій громаді мовчать про тих, хто пропав безвісти? Такі є, і таких багато. Чому я не бачу банера із лицями своїх вчителів й сусідів? Чому я взагалі не чую про боротьбу за них? 

Мене дратує пасивність.

Чому в нашій громаді не ініціюється й не проводиться психологічна підтримка дітей, чиї батьки на війні? Не проводиться моральний супровід рідних, у яких загинули тати, брати? Думаєте, що з ними все добре й шкільні психологи впораються? Ну так для цього треба ініціативу проявити. 

Мене дратує пасивність.

Чому в нашій громаді не існує програми по інтеграції, не існує навіть зацікавлення, ветеранів війни. А навіщо? Алкоголь й наркотики все вирішують, навіть не потрібно нічого придумувати. 

Мене дратує пасивність. 

Ще кілька днів тому я реально думала, що цим повинний займатися Київ. Антоніна нагадала мені дуже важливу річ – у нас децентралізація. Люди будуть пасивні й чхати на війну, якщо влада (децентралізована) буде подавати такий приклад. 

Не вмієте – запитайте поради.

Не хочете – знайдіть хто хоче.

Боїтеся – ризикніть.

Суспільство повинно працювати на перемогу. Всі ланки суспільства.

Коментарі
28 Серпня 2023, 09:14
Бардак буде поки балабольством і самолюбованням буде займатись мер Поліщук б
28 Серпня 2023, 10:06
Тому що Бубочка вміє тільки робити сумне рильце коли привозять чергового Героя.На все решта він поклав піструна
28 Серпня 2023, 18:57
Так вон сьогодні вже втулили стеллу в центрі, в місті паломництва бубочки біля міської ради щоб де бідолаха не схуд. Сам особисто рулеткою бігав заміряв з комунгоспом і Ляскою де краще поставити дошки пошани. Цікаво по фінзвіту скільки спишуть, мабуть на тисяч 50 напрацювали
29 Серпня 2023, 16:00
Ох як швидко обгадили. Значить "авторка" знала що стенд в роботі. А пропагандони швиденько вилизали. Коментатори хренові.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024