Інструкція для людей, які йдуть на протест

25 Березня 2022, 14:06
Інструкція для людей, які йдуть на протест 794
Інструкція для людей, які йдуть на протест

У будь-якій цивілізованій країні світу кожен громадянин має право на протест. Коли подається спеціальна заява до органів влади, то цей протест стає ще й офіційним. 

На прикладі блокади в селі Кукурикі основною причиною цього зібрання є позиція зупинити торгівлю ЄС з росією. Коли кожен з нас долучається до цієї акції, ми підтримуємо цінності України та бажання зупинити терор. 

Всі ми чудово розуміємо те, що люди різні. Ми всі з різними баченнями та світоглядами, переконаннями та способами протистояння, але нас об’єднує мета. Тому хочу наголосити на способах її досягнення: прямий та непрямий. 

Перше передбачає фізичну присутність, організацію таких процесів як волонтерство, публічні виступи. Також є непряма дія таких заходів – це поширення інформації в соціальних мережах, репости, висвітлення у ЗМІ.

ГОЛОВНЕ – ЦЕ РОЗДІЛЯТИ ДУХ БЛОКАДИ

Протест існує проти певної системи, отже, логічно, що буде існувати той хто всією душею за грошима підтримує цю систему. Тому завжди на гострих протистояннях існують ПРОВОКАЦІЇ.

Це – дії, слова або певний сигнал, який створює негативну реакцію. До прикладу, на блокаді в селі Кукурикі прийшов чоловік і почав згадувати про негативні історичні події між поляками та українцями, які відбувалися більше сотні років тому. Це називається маніпуляція, і їй потрібно вміти протистояти. 

ПРОВОКАЦІЯ

Найчастіше для провокацій використовують тези пов’язані з історичними подіями, побутом та гру відчуттів. 

Спеціально наймані люди починають голосно викрикувати певні фрази або починають сваритися з активістами. Спочатку вони шукають емоційних людей, а потім входять в дискусію. 

Вони починають підвищувати тон та збирати біля себе масу людей, часто це доходить до бійки, що і є головною метою провокаторів. Адже, бійка = закінчення офіційного протесту. 

ЗАПАМ’ЯТАЙ

Головна мета провокатора – це привернути увагу та спровокувати бійку. Таким людям не потрібно доказувати свою позицію та те, що вони не праві. Гроші купують ідеали й ці слова актуальні завжди. 

Тому зазвичай з такими «персонажами» говорять організатори або поліція. 

Вчись дотримуватись своєї позиції та контролювати свої дії, щоб професія «провокатора» зникла назавжди.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024