19 липня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

19 Липня 2018, 08:00
8172

Доброго ранку, читачі. Сьогодні четвер, 19 липня. 

Нехай ароматна ранкова кава надихає вас на нові звершення й додає впевненості прийдешньому дню.

Будьте відкриті до світу, даруйте йому свою усмішку – й він віддячить вам тим же. Гарного четверга й смачного кавування!

День ангела святкують: Антон, Антоній, Авакум, Валентин, Василь, Інокентій, Лук'ян, Марія, Марта (Марфа).

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Православні християни згадують у молитвах Обретіння мощей праведної діви Юліанії, княжни Ольшанської та вшановують пам'ять преподобного Сисоя Великогопреподобної Мокрини (Макриди).

19 липня в історії:

  • 1893 - народився Володимир Маяковський, російський поет українського походження.
  • 1938 - народився Вахтанг Кікабідзе, знаменитий грузинський співак, автор пісень, заслужений артист Грузинської РСР та України. 

Погода: Сьогодні очікується +21..+26 °C, переважно без опадів, туман, слабкий вітер. Завтра: +21..+23 °C, зливовий дощ, помірний вітер.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять мученика Єрмія. З давніх часів дійшла традиція на Єрмія варити варення з чорної смородини. Також у цей день вшановується пам'ять преподобної Мокрини (Мокриди). У народі говорили, що осінь по Мокриді потрібно дивитись, якщо 19 липня дощ, то і осінь буде дощовою: "Мокрида мокра - і осінь мокра".

 

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024