1 травня: День міжнародної солідарності трудящих та День праці

01 Травня 2018, 07:30
3812

Доброго ранку, читачі! На календарі вівторок, 1 травня. 

Нехай ваш ранок буде гармонійним і світлим поруч із коханими людьми й горнятком ароматної кави у руках.

Будьте щасливі з того, що маєте, бо внутрішній спокій – перший крок до щастя.

Водночас занадто не розслабляйтеся, бо життя чекає вашої участі в ньому. Вдалого вихідного дня!

День ангела святкують: Антон, Василь, Віктор , Зенон, Кузьма, Іван, Тамара, Фелікс, Юхим.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У вівторок, 1 травня 2018 року, - Міжнародний день солідарності трудящих, який відзначається у 142 країнах світу. В Україні офіційний святковий і вихідний День праці.

1 травня в історії: 132 роки тому (1886) у Чикаго пройшла масова демонстрація робітників, котра була атакована поліцією. 4 травня на мітингу протесту від вибуху бомби загинули 7 поліцейських і 60 цивільних.

У липні 1889 року на Паризькому конгресі Другого Інтернаціоналу в пам'ять про ці події 1 травня проголошено міжнародним революційним святом трудящих.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Православна церква вшановує пам'ять преподобного Іоана; мучеників Віктора, Зотика, Зинона, Акіндина і Северіана; святителя Косми.

Погода:  Сьогодні очікується +17..+27 °C , переважно без опадів, слабкий вітер. Завтра: +17..+27 °C , переважно без опадів, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: 1 травня відзначається день святого Косми, єпископа Халкідонського. З цього дня вже можна висаджувати різні овочі. У давнину з цього приводу говорили: «Сій моркву і буряк на Кузьму».

У минулі часи вважалось, що якщо початок травня теплий, то в кінці обов'язково буде холодно, і навпаки. Це час ранніх гроз. На початку травня цвіте в'яз, агруз, зеленіє чорна смородина.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024