Морозець та сніжок: якою буде погода у День Святого Валентина

14 Лютого 2018, 00:38
1960

У День закоханих синоптики прогнозують снігопад.

У середу, 14 лютого, очікується -6..-2 °C, після обіду - сніг, слабкий вітер. 

Синоптик Наталія Діденко, пише про погоду в Україні на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook: «14 лютого до України наблизиться циклон і знову з Італії. Але торкнеться він своїми атмосферними фронтами західних областей та Одещини. На Заході України завтра очікується пристойний сніг (карта). В Одеській області випадатиме мокрий сніг та дощ.

Залишки іншого, вже старого, циклону ще спровокують завтра невеликий сніг на Сході України. А на Півночі, у Центрі, у більшості південних областей буде хоч і переважно хмарно, проте без істотних опадів. Найближчої ночі поморозить, -4-8 градусів, на північному сході до -8-11 градусів.

Вдень у середу в Україні 0-5 градусів морозу, у південній частині 0-4 градуси тепла. в Криму до +5 градусів. у Києві 14 лютого хмарно, без суттєвих опадів, вночі до -6, вдень до 2 градусів. На дорогах - слизько!».

Народний прогноз погоди: Цього дня вшановується пам’ять мученика Трифона. Про погоду наші пращури судили за небом: якщо на Трифона небо було усіяне зірками, то очікували пізньої весни. Якщо випадав сніг, це розцінювали як попередження про дощову весну.

Якщо до кінця дня небо вкривалось туманним прошарком білих хмар, очікували незабаром хорошої погоди. Взагалі за погодою цього дня передвіщали погоду до кінця зими: «Який Трифон, такі й останні дні лютого».

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024