Щуринці шукають гроші на реконструкцію спорткомплексу

10 Лютого 2016, 13:15
2904

Стеля що протікає, вибиті вікна, обшарпані стіни, спортінвентар, який давно не бачив фарби...

Саме так виглядає нинішній спорткомплекс у селі Щурин. А раніше це був сучасний стадіон з трибунами, з роздягалками і душовими кабінами, майданчиком з тренажерами, повністю приєднаний до електроенергії та гарячої води. Спортивна споруда має і критий тир, аналогів якому в районі не має.

Урочисте відкриття спорткомплексу відбулося у 1987 році, тоді він перебував на балансі місцевого колгоспу. Однак пострадянські часи розрухи призвели до його занепаду.

Стадіон і спорткомплекс, враховуючи сучасну ситуацію зі здоров’ям українців, — надзвичайно потрібний об’єкт. Тому щуринці раді були б, якби його вдалося відновити.

— Цей спорткомплекс три роки тому передали на баланс нашої сільської ради у такому вигляді, як він є зараз. Звісно, тут треба чимало коштів, щоб його реконструювати. Ми були б не проти це зробити, але сільський бюджет обмежений, повної суми на це ми не маємо,  — бідкається Василь Карпюк, Щуринський сільський голова.

З пропозицією допомогти реконструювати спорткомплекс зверталися до районної влади, але отримували відмову: мовляв на таке грошей в районному бюджеті не має. Зверталися з проектом реконструкції, в надії відремонтувати стадіон і до фонду «Європейський вектор» народного депутата від Рожищенського округу Сергія Мартиняка. Однак проект так нічого і не виграв.

— Нам би дуже хотілося, щоб цей спорткомплекс запрацював найближчим часом. Ми навіть примітивний кошторис підготували: щоб перекрити дах, вставити вікна і двері, та провести косметичний ремонт потрібно 200 тисяч гривень. Це без урахування купівлі нових меблів та сантехніки. Якби нам його допомогли відновити, то ми б навіть виділили кошти з бюджету, на умовах співфінансування, — додає голова сільради.

Звертає увагу Василь Карпюк і на критий тир. Якщо його реконструювати, то можна було б проводити уроки військової підготовки зі стрільби не лише серед учнів щуринської школи, а й всього району. А це дуже потрібне і актуальне вміння в умовах нинішньої війни на Сході.

Нині ж спорткомплекс — радянська руїна. Однак щуринці не втрачають надію, що цей об’єкт таки не омине увагою влада або хороший інвестор, який допоможе вдихнути в спортивну споруду нове життя.





 

Почитати ще:

Як рожищенські бібліотекарі реалізували проект "Ігри в бібліотеці"​

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024