Яка погода чекає на рожищенців 29 грудня

28 Грудня 2017, 17:30
3700

Синоптики прогнозують вранішній туман, похмуру погоду та можливий дощ.

У п'ятницю, 29 грудня, в Рожищі та районі очікується плюс 6–2 °C, туман, помірний вітер. На деякій території можливий короткочасний дощ.

Синоптик Наталія Діденко, пише на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook: «Давненько у нас не лило. Завтра атмосферний фронт підсуне в Україну дощі, помірні, можливо, навіть подекуди сильні. Фронт почне рухатися із заходу, тому опади спочатку пройдуть у західних областях України, а протягом дня просунуться Вінниччиною, Одещиною, дійдуть надвечір до Житомирської та Київської областей. Значна частина Півдня, Схід України, Полтава, Черкаси, Кропивницький, Дніпро - побудуть у відносно сухій погоді, хіба що з туманами. Температура повітря бігатиме від тепла до холоду».

Народний прогноз погоди: 29 грудня вшановується пам’ять святого пророка Агея, десятого із дванадцяти малих пророків. Наші пращури помітили, що іній на Агея передбачає теплі святки (7 січня), і говорили: «Агей іній сій», «а якщо іній рясний, то Ананій (30 грудня) буде ясним». Якщо цього дня буде морозна погода, то вона протримається до Хрещення (19 січня). Згідно з народними спостереженнями, погода 29 грудня вказує на погоду квітня.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024