«Мам! Я в міліції!»

28 Січня 2016, 21:00
1784

«Без лоха — життя плохе» — саме таким кримінальним фразеологізмом послуговуються нинішні шахраї. Нажитися у великих містах – зась, тож вирішили спритники пошукати щастя у довірливих сільських мешканців.

Сьогодні, 28 січня, деяким мешканцям с. Копачівка надійшли дивні дзвінки на стаціонарні телефони за старою, як світ, схемою: «Мам! Мам, чуєш? Я в міліції!»  — благали на тому кінці лінії.

Ледь не стала жертвою спритників 43-річна Ліна В. Спочатку аферисти повідомили жінці, що буцімто її 17-річний син перебуває в поліції. Далі у головну роль вступив псевдослідчий Бойко С.В. Він повідомив, що чадо можна «відмазати», якщо жінка перекаже на картку ПриватБанку 12 тисяч гривень. Однак такої суми на руках у потерпілої не було, і вона стала торгуватися. Власне торг і дав запідозрити щось не ладне. Псевдо-поліціянти одразу згодилися на ту суму, яка є в господині, – домовилися відпустити дитину за 4 тисячі гривень. Жертва записала всі дані: номер картки й номер телефону,  на який треба надіслати смс після переказу грошей на рахунок.

Дзвінок був серед білого дня, тож жінка вирішила перевірити, чи справді її син потрапив в халепу. На щастя, дитина перебувала на навчанні, одразу взяла слухавку та заспокоїла  схвильовану маму, що все гаразд. На цьому перерахунок коштів шахраям родиною В., завершився.

Сьогодні таких дзвінків у Копачівці було мінімум два. Тож після того, як про це стало відомо редакції Район.Рожище, ми звернулися за коментарем до місцевого відділку поліції

— Жодних коштів перераховувати не потрібно! Боятися теж не варто, шкоди вони навряд чи завдадуть, бо в основному працюють зі зламаними телефонними базами, — прокоментував ситуацію заступник начальника поліції в Рожищенському районі Ігор Ісаков. — Якщо таке сталося, не треба зволікати, а одразу написати заяву в поліцію, надати нам всі ті реквізити, на які шахраї просять перерахувати кошти. Передзвонити в банк, бо часто аферисти послуговуються саме картками Привату, і повідомити, що цей номер карти належить шахраям. Аналогічно передзвонити операторам мобільного зв’язку, щоб заблокували і мобільний номер, який належить аферистам.

Тож, шановні читачі, будьте обачними! Не ведіться на погрози шахраїв та власний страх. Довірте покарання ласих до чужих грошей спритників поліції.

Коментарі
29 Січня 2016, 11:33
Потрясли вчора Копачівку добряче, одні і ті само вимоги ставили ще двом матусям. Одна вже й гроші знайшла і хотіла перекидати
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024