Авто на єврономерах можна буде розмитнити за тисячу євро

23 Вересня 2017, 16:32
2507

Перехід на українські номери власникам вже ввезених до України легкових авто з іноземною реєстрацією коштуватиме від 1 до 1,4 тис. євро.

Про це розповіла голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна у коментарі Еспресо.TV, - пише УНІАН.

«Коли ми порахували, це абсолютно невеликі суми сплати митних платежів. Категорія до 2200 см кубічних, 2-а категорія автомобілів, це в районі 1 тис. євро. Наступна категорія – 1,2 – 1,4 тис. євро», – заявила вона.

Як і раніше, ставки акцизного збору встановлені в євро залежно від об'єму двигуна. Южаніна повідомила, що це рішення стосується авто на іноземних номерах як пізніше 2010 року випуску, так і пізніше 2000 року.

Відповідні зміни будуть внесені до Податкового, Митного і Бюджетного кодексу.

«Це дійсно величезний крок назустріч людям», – підкреслила глава податкового комітету.

Як відомо, 7 вересня навпроти центрального входу до будівлі парламенту розпочалась акція автомобілістів, які вимагають легалізації автомобілів з європейською реєстрацією, завезених в Україну.

Напередодні представник президента в парламенті Ірина Луценко в ефірі «Вечірнього прайму» на телеканалі «112 Україна» заявила, що у найближчі три місяці планується ухвалення закону, що забороняє в’їзд незаконних автомобілів з іноземною реєстрацією в Україну.

«Ми найближчим часом, вже працює робоча група, закриваємо кордон для того, щоб не продовжувати ці транзитні пересування, це накопичення в Україні таких незаконних автомобілів. Я думаю місяць-два. Ми повинні до листопада прийняти закон, який заборонить в’їжджати, тобто ми припиняємо таке нашестя», – сказала Ірина Луценко.

За її словами, буде створена робоча група, в якій за три місяці повинен бути напрацьований компромісний закон.

«Про вартість мита, про платежі, які мають бути сплачені, про штрафні санкції. І зараз напрацьовуються умови мораторію на перевірки, на драконівські методи, які ніби застосовують. Якийсь певний період мораторію на такі драконівські заходи буде зроблений, але кордон закриється і напрацюється компромісний варіант розмитнення цих автомобілів», – зазначила представник президента в парламенті.

Коментарі
24 Вересня 2017, 01:01
А не вірю що влада піде на зустріч Українцям
24 Вересня 2017, 11:23
в польщі як поляк купуе авто в німцях..то платить за реестрацію до 300 злот...а не 1000 евро...а тим дебілам аби витягнути з людей остатні гроші...
24 Вересня 2017, 13:25
До чого це Ваше безглузде порівняння. Ви коли купите авто з іншої обл. багато заплатите?? Ви спитайте свого поляка, в скільки йому обійдеться митних платежів, якщо він купить авто не в межах єдиного економічного простору, наприклад з США чи Австралії. Також поцікавтесь відносно суми в яку обходиться утримання автомобіля протягом року і залежності цієї суми від року випуску авто.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024