У Підгірному відзначили храмове свято

11 Листопада 2015, 20:42
2646

Минулого вівторка, 10 листопада, храмовий празник святкували у Підгірному. Престол древньої церкви цього села освячений на честь святої великомучениці Параскеви. Тож із самого ранку до храму почав стікатися люд.

Святкове богослужіння з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта очолив благочинний Локачинської округи протоієрей Анатолій Собуцький, якому співслужили благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко, священики Рожищенського та Луцького районів. Після «Отченашу» проповідь виголосив настоятель храму села Береськ священик Федір Сігнаєвський, який розповів про житіє святої Параскеви та закликав вірян ніколи не цуратися своєї віри, пише прес-служба Рожищенського благочиння.

Після літургії відбувся подячний молебень, який очолив благочинний Рожищенської округи. У вітальному слові отець Петро наголосив на духовному значені престольного свята: «У такі дні всі люди збираються разом у церкві, зникають усякі непорозуміння та негаразди, усі радіють і перебувають у духовному піднесенні, сповнюючись Божою благодаттю». Настоятель храму Олександр Дацюк подякував священикам і вірянам за свято і побажав усім доброго здоров’я та довгих літ життя.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024