Горбач vs Музика: судова тяганина триває

13 Квітня 2017, 11:46
3858

У середу, 12 квітня, в Луцькому міськрайонному суді відбулося друге засідання у справі за позовом екс-кандидата на посаду директора Рожищенського РД «Просвіта» Сергія Горбача до голови Рожищенської районної ради Андрія Музики.

Нагадаємо, що Сергія Горбача рекомендувала на посаду директора РД «Просвіти» конкурсна комісія, але це рішення не підтримали депутати на позачерговій сесії Рожищенської районної ради 9 лютого.

Горбач подав позов у суд до голови Рожищенської райради Андрія Музики, про визнання бездіяльності посадової особи органу місцевого самоврядування неправомірною та зобов'язання вчинити певні дії. Про це Район.Рожище писав у попередньому матеріалі.

Позивач та його адвокат Ігор Московець просять суд визнати дії голови райради неправомірними та зобов’язати його видати розпорядження про призначення Сергія Горбача директором РД «Просвіти» та укласти контракт за результатами конкурсу від 26 січня 2017 року, згідно протоколу № 2.

1

«Голова районної ради двояко тлумачить положення Закону «Про культуру», - заявив на засіданні суду Ігор Московець. – З однієї сторони визнає норми Закону «Про культуру» з внесеними змінами, коли оголошує конкурс відповідно до даного Закону, в той же час не виконує його до кінця, не видаючи розпорядження і незаконно перекладаючи дане питання на розгляд сесії райради».

За його твердженням, голова районної ради Музика є керівником органу управління майном РД «Просвіти» і повинен був відразу після конкурсу підписати контракт з Горбачем, а не виносити дане питання на сесію райради.

Натомість Андрій Музика доводить суду, що РД «Просвіта» належить до спільної власності територіальних громад сіл, селища та міста району в особі Рожищенської районної ради, а тому відповідно до ст. 143 Конституції України, п. 20 ч. 1 ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» призначення керівників об’єктів спільної власності належить до виключної компетенції Рожищенської райради, а не голови райради. Оскільки райрада це колегіальний орган, то свою діяльність здійснює через сесії чи засідання постійних комісій.


Музика намагався пояснити суду, що районна рада, як колегіальний орган, складається із депутатів, в ній немає ні керівника, ні підлеглих, усі депутати рівні. Посади «керівника органу місцевого самоврядування» не існує, а він є головою районної ради та підзвітною особою перед депутатами. Повноваження голови чітко виписані у ст.55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Голова ради може вирішувати інші питання лише за дорученням ради, яке оформляється відповідним рішенням.

А тому, за словами Музики, видати розпорядження про призначення Горбача директором комунального закладу РД «Просвіта» він не міг без рішення сесії, оскільки не наділений відповідними власними повноваженнями (це питання відповідно до ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» відноситься до виключної компетенції сесії ради) і відповідного доручення від ради він не отримував.

Андрій Музика наголосив, що навіть розпорядження про оголошення конкурсу не видаються самостійно головою райради, а виключно після рекомендації постійних комісій і обов’язково з наступним затвердженням їх на сесії райради, що підтверджує колегіальність в прийнятті будь-яких рішень.

Головуючий суддя Андрій Подзіров довго виясняв у Андрія Музики поняття «сесія», «депутати» та з’ясовував чому в комунальному закладі, яким є РД «Просвіта» немає керівника, а рішення щодо призначення чи не призначення директора цього закладу виносить сесія.

Зрештою, суддя переніс розгляд справи на 28 квітня, на 14:00 год.


До слова, суд частково задовольнив клопотанням адвоката Московця, та заборонив голові райради приймати, чи виносити будь-які розпорядження пов’язані з конкурсом на заміщення вакантної посади директора РД «Просвіта» до завершення судового процесу.

 

Коментарі
13 Квітня 2017, 15:13
Ну невже не буде справедливого рішення суду? Але голова апеляційного суду Філюк, своя людина Горбача, вирішить на його користь. Ось така вона судова гілка влади.
13 Квітня 2017, 15:24
Я що дурень? Вже все відробив, далі хай самі
13 Квітня 2017, 15:28
Андрій Євгенович, тримайтеся! Буде, звичайно, на вас вилито не мало бруду, але повірте, що людей, які вас поважають у десятки разів більше! Не дозвольте шайці махінаторів керувати районом!
13 Квітня 2017, 15:33
<p>женіть того горбаля подалі! _браконьєрське</p>
13 Квітня 2017, 15:46
Який Горбач такий і адвокат. Два синяки http://www.volynpost.com/news/65868-stalo-vidomo-imia-deputata-scho-pogrozhuvav-ohoronciam-klubu-zaslanniam-u-zonu-ato
13 Квітня 2017, 17:09
Аналізуючи детальний опис тої справи на сайті розумію шо Музика накуралєсів. Ясне діло шо він керівник райради, а не депутати зі своєю "колективною безвідповідальністю". Чуствую наступна стаття буде про то шо суд корумпований і Горбач його купив. А щодо бруду шо буде вилито на Музику то не переживайте - цей товариш в своїх руках має багато бруду, регулярно його кидає в різних людей. До людей не завжди долітає, але до нього добре пристає!!!!
13 Квітня 2017, 17:33
Шо ти можеш аналізувати?
13 Квітня 2017, 18:44
З достовірних мені джерел більшість творчого колективу проти директорства Горбача. А чому. А тому що всю його творчу і моральну репутацію підпортила зав. відділом культури Новосад Т. "Дякуючи" їй і відбувається вся ця тяганина. Бажаю Музиці витримки а творчому колективу єдності. Справедливість переможе.
13 Квітня 2017, 20:36
якщо районна рада це орган управління , то голова по суті не може бути його керівником. депутати ж не є його підлеглими. а призначити Горбача може лише на вакантну посаду двірника, якщо така існує в апараті районної ради.
13 Квітня 2017, 23:05
Чудакує чудо горохове і не стидно так на директора пертися що аж судитися надумав. Хоча б комісію чесно пройшов.
14 Квітня 2017, 01:16
Та не бути йому директором так як і Новосод Заслуженою артисткою. Посміховище тай годі.
14 Квітня 2017, 11:27
Шановна редакція, міняйте політику &quot;КОМЕНТАРІВ&quot; і, головне можливості коментувати. На превеликий жаль, <br/>всі вони скочуються до банального хамства, а останній &quot;а ... нєпанять&quot; до того чим і ким треба зайнятися відповідним органам. Слава Україні!!!!!!
14 Квітня 2017, 12:11
Героям слава! Шановний Українець, якщо ви думаєте що коментарі від таких &quot;а ... нєпанять&quot; лишаються непоміченими, то дуже помиляєтеся. Це справа часу.
14 Квітня 2017, 13:25
Слава Україні!
14 Квітня 2017, 13:26
Гарна є в народі приказка &quot;Пусти свиню під стіл то вона видізе і на стіл&quot;
14 Квітня 2017, 13:58
Оце так адвоката знайшов. Почитайте http://www.volynpost.com/news/65868-stalo-vidomo-imia-deputata-scho-pogrozhuvav-ohoronciam-klubu-zaslanniam-u-zonu-ato
14 Квітня 2017, 16:05
Горбач подавав документи 6 січня коли Кучмук - секретар взагалі на роботі не було. Можливо мабуть <br/> він їх подав чортові в мішку ? Але в принципі немає ніякої між ними і різниці!
14 Квітня 2017, 17:24
Тут причина не В Горбачу! Причина деяких людей які хочуть захватити Владу... Но ми то Їх добре знаємо І Музика був з ними засвічений в Міській Раді. Де знаходилися ті люди.... І редакціїя все пише на свою користь....
14 Квітня 2017, 17:29
Яка влада в будинку культури що ти коментуєш. Прочитай заголовок матеріалу.
14 Квітня 2017, 19:12
Шановний, ви слідкуйте за своїми словами! Що маєте на увазі &quot;І редакція все пише на свою користь....&quot; На яку користь? Редакція суд підмовляє, що робити? Музику, що говорити? З Музикою звісно зустрічалися на суді, як і з іншими учасниками судового процесу!!! Не помітили? Чи може редакція мітить на посаду директора РД &quot;Просвіти&quot;? Ви про що? В статті написані слова, які не говорилися на суді? Давайте зустрінемося і розкажете, що вам болить. Чи ви боїтеся людей &quot;які хочуть захватити Владу&quot;???
15 Квітня 2017, 18:18
Ми Як звами зустрінемось то тоді точно ВАМ щось буде боліти....
16 Квітня 2017, 00:09
&quot;Великим патріотам&quot; можу індивідуально дати свої координати і в рило добавити.Не тобі чудо мене спецслужбами грузити, я Україну не грабував і не мародерив державу,РОЗКАЖИ І ПОКАЖИ,що ти зробило для держави,крім кричання лозунгів.А редакція,якщо на &quot;подтанцовках&quot; у ділових активістів,тоді напишіть в заголовку сайта &quot;район рожище&quot; ПРАВДУ НЕ ГОВОРИТИ У НАС ЦЕНЗУРА МИ ЗАЛЕЖНІ І ДЕЯКІ КОМЕНТАРІ ВИДАЛЯЄМО
16 Квітня 2017, 00:49
Скільки ти ще будеш погрожувати?
16 Квітня 2017, 05:47
Ясно що Подзіова танька вже купила.Шановіний Андрій Евгеноаич! Не дайтеся! Женіть тих безсовісних людей під три чорти!Тьху тьхву тьху !!!
16 Квітня 2017, 12:00
Давай своі координати і покажи своє рило.
17 Квітня 2017, 14:03
Не перебільшуйте
25 Квітня 2017, 22:37
Праніка гнати з району. Він ще буде судитися за хату-маліну з гомподарями. Подумайте чи варто його тільки років тримати на квартирі?. Ви колись згадаєте цей коментар, а вже буде пізно.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024