Іменинники, свята і події цього дня

11 Квітня 2017, 07:00
1739 Джерело: obozrevatel.com

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні вівторок, 11 квітня. Нехай цей день буде сповнений лише приємними зустрічами та незабутніми враженнями!

День ангела святкують – Остап, Іван, Кирило, Марк.

11 квітня – Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона, Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів, Песах.

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

Цей день в історії

1894 – Велика Британія оголосила протекторат над Угандою

1899 – Іспанія передала Пуерто-Рико Сполученим Штатам Америки

1915 – на екрани США вийшов фільм за участю Чарлі Чапліна «Волоцюга», де вперше з'явився персонаж, що став «візиткою» Чапліна

1945 – радянською владою заарештовано митрополита Української греко-католицької церкви Йосифа Сліпого, єпископів Никиту БудкуМиколу ЧарнецькогоГригорія Хомишина та Івана Латишевського, а також ряд католицьких владик. Тривалий час після арешту доля митрополита була невідомою і лише в середині 1946 року оголосили що митрополит звинувачений у «ворожій діяльності проти УРСР, співпраці з німецькими окупантами» за що був засуджений на 8 років ув'язнення. Під тиском репресій греко-католицького духовенства було здійснено «самоліквідацію» УГКЦ.

1951 – Президентом США Труманом був звільнений керівник сил ООН в Кореїгенерал Макартур. На його місце призначений генерал-лейтенант Ріджвей.

1992 – Президенти Росії та України призупинили дію указів про передачу Чорноморського флоту під юрисдикцію своїх країн. Почались тривалі російсько-українські переговори про статус флоту і його дислокацію

2008 – вперше за історію незалежної України було визначено 100 великих українців. Відбулося це з 21:35 у прямому ефірі телеканалу «Інтер»

2014  – проросійськими бойовиками захоплено місто Слов'янськ Донецької області

Погода: Хмари вже з ранку вкриють небо, і похмура погода триматиметься у Рожищі до кінця дня. Дощ, який розпочнеться вранці, після полудня може посилитися, але через деякий час повинен скінчитися.

Народний прогноз погоди на 11 квітня: 11 квітня відзначається день пам'яті преподобного Марка, єпископа Арефусійського. Наші пращури у цей день слідкували за гусями: якщо вони високо летять - води буде багато, низько - до малої осінньої води. Березовим соком наші пращури на Марка відпоювали хворих: чистили кров, виганяли хвороби зі шлунку. У цей час ламаються бруньки у чорної смородини, калини, червоної бузини.

Посміхніться 

Скажи мені що-небудь лагідне…
- Зайчик…
- Мало…
-Табун зайців!

 

На заняттях я сиджу як політик: ніхрена не знаю, але роблю розумне обличчя.

 

Прапорщик солдатам:
- Хто поїде копати картоплю?
- Вийшло 2 солдати.
- Молодці, бійці, інші йдуть пішки!

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024