Тепер рожищенці можуть зареєструвати бізнес за один робочий день

28 Жовтня 2015, 19:21
1530

З 17 жовтня набрали сили спільні накази Мін’юсту і Мінфіну про електронний онлайн-обмін інформацією між відомствами. Відповідні документи з Мінекономіки, яке відповідає за органи статистики, і Мінсоцполітики, якому підпорядкований Пенсійний фонд, підписали місяць тому, повідомляє начальник Головуправління юстиції в області Олег ПАСЬКО

Інформація про тих, хто зареєструвався в реєстрі Мін’юсту, кожних дві години в електронному вигляді надходить до інших органів. А ці органи протягом двох годин надають оновлену інформацію зі свого реєстру. Інакше кажучи, якщо ви зранку зареєструвались як підприємець, то до кінця дня вже стоятимете на обліку в усіх інших органах без необхідності ходити по цих установах і простоювати в чергах. Тож відтепер українці, й рожищенці зокрима, отримали можливість зареєструвати свій бізнес за 24 години.

Упродовж минулих двох тижнів система працювала у тестовому режимі задля виявлення й усунення недоліків.

На сьогодні 78% центрів надання адмінпослуг уже підключені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізосіб-підприємців та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Це означає, що при зверненні до ЦНАПУ по дозвільний документ у вас не мають права вимагати, наприклад, довідку про те, що ви підприємець. Доступ до реєстру є у відповідного співробітника центру, і він сам може перевірити цю інформацію.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024