В районі стартував конкурс на кращий проект опорної школи

03 Березня 2017, 12:05
3173

Положення про районний конкурс на кращий проект опорної школи затвердила сесія районної ради.

Як відомо, система освіти – на шляху реформ. Зміни особливо торкнулись сільських шкіл. Щоб поліпшити якість навчання сільських учнів, будуть створені так звані опорні школи, які отримають суттєве фінансування для поліпшення матеріально-технічної бази. 

Щоб отримати статус опорної, школа повинна мати не менше трьох філій (малих початкових шкіл) і бути центром, куди підвозять дітей з інших населених пунктів. 

В опорній школі повинно бути щонайменше 200 учнів. Зі слів начальника відділу  освіта та молоді РДА Ігоря Кузави, з сільських шкіл лише Переспівська та Копачівська відповідають параметрам опорної школи. А Доросинівській школі бракує учнів.

З минулого року в області вже діють чотири опорні навчальні заклади, які отримали додаткових 11 мільйонів гривень з держбюджету на поліпшення матеріально-технічної бази, а відповідно для підвищення якості навчання учнів. 

Крім цього Кабмін  додатково виділяє кошти для придбання сучасних кабінетів географії, фізики та математики. Тобто, чому б такими можливостями не скористатись і школам Рожищенського району?

Положення про конкурс буде опубліковане в районній пресі. Конкурс триватиме до 30 березня. Школа-переможець матиме всі шанси на отримання додаткового фінансування з держбюджету. Але остаточне слово буде за Міністерством освіти і науки.

Коментарі
03 Березня 2017, 18:23
якби ти був на сесії і чув як доповідав Кузава, за такий короткий термін, на новій посаді, володіє всіма освітянськими проблемами, ти б такої фігні не писав би!!!
03 Березня 2017, 18:28
Ігоре, так тримати, ти молодець! Нарешті в освіті є достойний керівник!
03 Березня 2017, 22:39
А може краще спочатку в місцевих школах обновити до сучасних кабінетів географії, фізики та математики?
03 Березня 2017, 22:55
Дії &quot;окремих&quot; борців за правду прогнозовані і примітивні, РЕДАКЦІЯ не є НЕЗАЛЕЖНОЮ і що найбільше страшно і в той же час ОГИДНО - редакція КИШЕНЬКОВА. Коментар видалили. Але ж там ПРАВДА була написана, ПРАВДА! Жодного наклепу, жодної краплі брехні, ніяких додумувань-видумувань, НІЯКИХ ОБРАЗ, ЖОДНОЇ КРИВДИ В БІК ФІГУРАНТІВ КОМЕНТАРЯ!!!<br/><br/>Тепер до Депутата. Слухай, чуваче, я &quot;чув як доповідав Кузава&quot; і скажу тобі таке:<br/>Перше: він є вчитель за фахом і працював трохи на цій ниві, а тому просто зобов&quot;язяний як дипломований спеціаліст розумітись на фундаментальних засадах галузі.<br/>Друге: його &quot;підібрав&quot; Войтович, теж учитель за фахом і такий же ПІДЛАБУЗНИК - збирав команду ПІДЛАБУЗНИКІВ, і в роботі тої &quot;команди&quot; освіта була усе - &quot;пріоритет&quot; в роботі Володимира Івановича, адже там таке бабло!!!... Згадайте потуги Антоінии Степанівни в боротьбі за цю посаду...<br/>Третє: Кузава за стільки років роботи в РДА підготував/переписав/відредагував стільки довідок, доповідних записок, звітів, що не тільки на пам&quot;ять - без пам&quot;яті знає що і як в тій галузі, тут нічого дивного.<br/>Четверте: Кузава - чувак без характеру і буде &quot;лизати&quot; усім і всяким, аби бути на посаді/при посаді - це правда.<br/>П&quot;яте: Кузава був членом Партії регіонів - організовував навіть на поїздку в Луцьк на антифашистський мітинг в 2013 році держслужбовців та учителів другої школи. <br/><br/>До Спостерігача: на керівника Ігор Борисович не тягне - він ніколи не заступиться за підлеглого і завжди свої шкурні інтереси ставитиме вижче за пріоритети галузі, що скажуть зверху - так і робитиме.<br/><br/>Наостанок: в таких публікаціях і діях проти коментаторів чітко проглядається КОРИСЛИВІСТЬ окремих людей, ЗНАНИХ У РОЖИЩАХ, в упередженості та корисливості.<br/><br/>Не соромно, ДІЯЧІ???
03 Березня 2017, 23:26
&lt;p&gt;Шановний, хоча за такими словами, як ви пишете, то про вас так і не скажеш, але... Але ми не ви. Ця інформація про ОПОРНІ ШКОЛИ! І до чого ви сюди приплели всіх тих людей про які писали - зовсім не зрозуміло. Про кишенькову редакцію - це ваша думка і нехай вона вас тішить сумними вечорами, які безумовно у вас є. &amp;quot;Жодного наклепу, жодної краплі брехні, ніяких додумувань-видумувань, НІЯКИХ ОБРАЗ, ЖОДНОЇ КРИВДИ В БІК ФІГУРАНТІВ КОМЕНТАРЯ!!!&amp;quot; - ви справді вважаєте, те що пишете не містить ніяких додумувань? І головне ШАНОВНИЙ, а ви себе ким вважаєте? Правдолюбом? Правдословом? Борцем за правду? ДІЯЧЕМ? Коли ти пишеш, то маєш відповідати за свої слова! І перш за все відстоювати правду від свого імені і не в коментарях, а вживу. А інакше ви злочинець! Неправдивий, корисливий. Людина, яка вміє не говорити правду, а ображати та зневажати. Ми спостерігаємо за вами і добре знаємо на що ви варті в коментарях.&lt;/p&gt;
04 Березня 2017, 09:49
А ми за вами
04 Березня 2017, 22:13
До редакції. Колись вождю світового пролетаріату писав один із сподвижників наступне: &quot;Извини, Вольдемар, что написал много, ибо написать мало у меня не было времени...&quot; - це про Вас, редакціє! Пишіть по суті. Будьте цікавими.<br/><br/>Цитую: &quot;Шановний, хоча за такими словами, як ви пишете, то про вас так і не скажеш, але... Але ми не ви.&quot;...<br/>Перше: Не вірно розставлені розділові знаки, а тому ЗАКРАДАЄТЬСЯ думка, що у автора коментаря не все гаразд із... із чим? Додумайте самі)))<br/>Друге: Так, інформація про опорні школи, але... &quot;...зі слів начальника відділу освіта та молоді РДА Ігоря Кузави...&quot; - тобто про нього Ви ж перші і згадали, то чому мені і не продовжити? Маю право? Чи не маю права? Скажіть, будь-ласка...<br/>Третє: Сумні вечори у мене як такі відсутні. Це догма! Затям..те!<br/>Четверте: Те, що було мною описано - це достовірні факти, про це легко дізнатись ФАХОВИМ ЖУРНАЛІСТАМ...<br/>Четверте: Звертаєтесь до мене то на &quot;ви&quot; то на &quot;ти&quot; - це ЧЕРГОВЕ РОЗДВОЄННЯ ОСОБИСТОСТІ (на кшталт ПОДВІЙНОГО прізвища), чи то така зневага до дописувачів під Вашими публікаціями?<br/>П&quot;яте: в Україні НЕ СКАСОВАНА ще поки презумпція невинуватості - Ви обізвали &quot;ЗЛОЧИНЦЕМ&quot; - не страшно піти до суду ЗА НАКЛЕП?))))) Як після таких ЗВИНУВАЧЕНЬ в адресу дописувача від Вас, РЕДАКЦІЄ, Вам можна вірити і довіряти?))) <br/>І наостанок ЗАПИТАННЯ: &quot;Чого так захищаєте КУЗАВУ? Він же реально був членом Партії регіонів і кандидатом в депутати!.. Чи знову ж ВИБІРКОВІСТЬ?..<br/><br/>Пишіть-пишіть, ПИСАКИ)))
05 Березня 2017, 15:50
У Вас не лише вечорів нема - ви вихідні дні не маєте чим заповнити. А судячи з бажання виправляти помилки ви - вчитель-невдаха, з непомірними амбіціями. І можете хоч монітор від злості заплювати, ситуацію це не змінить. Ви невдаха і світу на вас начхати!
05 Березня 2017, 19:30
Так само як світу начхати на Вас, ДАЛЕКОГЛЯДНІ щасливці, які вважають, що ніби спіймали за хвіст &quot;синюю птицу удачи&quot;...)))
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024