Яка ситуація респіраторних захворювань у Рожищенському районі?

21 Грудня 2016, 11:30
1617 Джерело: chv.tv

У зв’язку з погіршенням погодних умов та зниженням температури, епідемія респіраторних захворювань нині протікає за передбаченим планом. Нині  в області спостерігається перевищення розрахункового епідеміологічного порогу на 7,5 %. Про це повідомив під час оперативної наради 19 грудня 2016 року начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк. Йдеться на сайті Волинської ОДА.

Перевищення епідеміологічного порогу спостерігається у Турійському, Горохівському, Володимир-Волинському, Рожищенському та Іваничівському районах. Як зазначає Ігор Степанович, 65 % хворих – діти.

Кореспондентка Район.Рожище детальніше дізналася про ситуацію респіраторних захворювань у Рожищенському районі.

Завідувач Рожищенського районного лабораторного віддання Луцького міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Микола Демидюк зазначив, що  стан захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції детально почали моніторити з початку жовтня.

«За період з 3 жовтня по 15 грудня 2016 року зареєстровано в районі 1014 випадків вірусних інфекцій. Серед них дітей захворіло 612. А всього госпіталізовано в Рожищенську ЦРЛ – 58 осіб. Серед  них – 30 дітей.

Моніторинг проводимо щотижневий. За останній звітний тиждень з 9 грудня по 15 грудня спостерігається ріст захворюваності. Всього за цей тиждень захворіло 122 особи. А госпіталізовано – 12. На даний момент у Рожищенському районі середній рівень захворюваності», – розповідає Микола Тихонович.

Спеціаліст зазначив, що з 6 грудня почали проводити щоденний моніторинг. Зокрема, контролюють дитячі заклади: школи, дитячі садки, коледжі.

«На сьогодні зафіксовано 20 % відсутності дітей у цих закладах. Школи, в яких зареєстровано найбільше захворювань – Дубищенська (16 %) і Навізька (17 %). Це показник уже за 19 грудня», – зазначає завідувач  Рожищенського районного лабораторного віддання Микола Демидюк.

Отож, рівень захворюваності респіраторних захворювань росте. Тому потрібно себе берегти. А якщо вже захворіли, то не варто нехтувати своїм здоров’ям, а обов’язково йти до лікаря та проходити курс лікування.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024