Учасник АТО з Рудні зустрівся зі школярами

14 Грудня 2016, 17:33
2973

У середу, 14 грудня, в Рожищенському НВК №4 відбулася зустріч школярів з капітаном Олегом Заховайком, який не тільки розповів про себе, службу в армії, але й відповів на численні запитання присутніх.

Олег Заховайко народився у сім’ї військових. 35 років свого життя присвятив авіації. Навчався у Кіровському воєнному авіаційно-технічному училищі, яке зараз знаходиться на території Росії. Після навчання служив в Польщі, а з 1991 року – в Україні на Волині. У 1998 році армію скорочували, тому Олег Заховайко потрапив на службу у Львів. Там він прослужив 4 роки, а 2002 звільнився. Після служби в армії працював у цивільній авіакомпанії, побував у багатьох країнах світу.


З початком військових дій на сході у 2014 році Олег Заховайко сам пішов у воєнкомат, щоб поїхати на захист України.

«Спочатку ми 2 місяці відновлювали свої навички, тому що були хлопці, які 12 років не сідали у кабіну вертольоту. Та, як кажуть, руки пам’ятають», – розповідає Олег Анатолійович. – Наша робота полягала у евакуації поранених і загиблих. Не дуже приємна місія. Радієш, коли в тебе немає роботи, немає загиблих».


Олег Заховайко поділився своїми спогадами про різні ситуації, які траплялися з ним за час його служби в АТО:

«У нас на борту загинула одна людина. Ми забирали поранених зі Щастя (тепер його називають «Печалькою»). Хлопчина ще посміхався, але, раптом, йому стало зле. Вочевидь, не витримав перельоту. Та були й кумедні ситуації. Наприклад, одного разу ми також перевозили поранених. В одного з них в руках була граната, яку він нікому не віддавав. Я поговорив із ним, він врешті заспокоївся і віддав ту гранату.»

Офіцер розповів про перевезення президента України Петра Порошенко, телеведучої Ольги Фреймут. А також про ставлення місцевого населення до українських військових, про будову літака та поділився власними думками з приводу закінчення війни.


«Такі зустрічі виховують патріотизм. Діти, що зараз у нас навчаються, повинні знати за що загинуло більше 9000 людей за офіційними даними. Потрібно проводити свою пропаганду у відповідь російській. Люди повинні мислити об’єктивно», – зазначає ініціатор зустрічі, вчитель історії Леонід Павлюк

Школярі з цікавістю слухали та задавали багато запитань. «Ти відчуваєш, що є якийсь тил. Ти знаєш, що не все втрачено і є надія на успіх в цій справі, є люди, яким не байдужа доля країни», – ділиться враженнями учениця  Валерія Шульська.

Вікторія Бродосюк

Коментарі
14 Грудня 2016, 20:09
Дуже скромний,добрий,щирий,.таких мало)))Приємно,що наш земляк)Приємно.що є такі люди,..
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024