У райдержадміністрації говорили про дотримання законності в районі

24 Листопада 2016, 11:30
3603 Джерело: rozhadm.gov.ua

23 листопада 2016 року під керівництвом голови Рожищенської районної державної адміністрації Інни Гайворонської відбулась нарада з питань профілактики правопорушень та дотримання законності у районі.

На нараді були присутні голова районної ради Андрій Музика, керівник Рожищенського відділу Маневицької місцевої прокуратури Іван Касарда, начальник Рожищенського відділення Ківерцівського відділу Головного управління Національної поліції у Волинській області Олександр Басалик, представник міжрайонного відділу УСБУ по обслуговуванню Ківерцівського, Луцького, Рожищенського районів Сергій Лазарук, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, міський, селищний, сільські голови, представники установ, організацій та засобів масової інформації району. Про це йдеться на сайті Рожищенської РДА.


«Сьогодні зібралися усі представники силового блоку, аби об’єднати зусилля для вжиття конкретних заходів з питань профілактики правопорушень та протидії злочинності у Рожищенському районі. Нині в області і, зокрема, в нашому районі, склалася непроста ситуація, пов’язана зі зростанням злочинності різних ступенів важкості.

Основне завдання нашого зібрання – окреслити спільні завдання для правоохоронних органів району разом з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо забезпечення законності та правопорядку на території району. Жителі району мають відчувати себе спокійними, захищеними та мати довіру до органів державної влади.

Я переконана, що ефективність цієї роботи значною мірою залежить і покращиться як від організації плідної співпраці між усіма правоохоронними органами, так і від їх координаційної роботи та взаємодії з органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування», – розпочинаючи нараду, зазначила голова райдержадміністрації Інна Гайворонська.

Про стан роботи з профілактики правопорушень та дотримання законності у районі проінформував присутніх Іван Касарда – керівник Рожищенського відділу Маневицької місцевої прокуратури.

У своєму виступі, він зазначив, що на сьогодні у нашому районі є дві проблеми – боротьба із крадіжками та підлітковою злочинністю.

«На сьогодні ріст неповнолітньої злочинності у районі сягає 36%, проте варто відзначити, що ці злочини вчиняють практично одні і ті ж діти. З метою попередження вчинення таких злочинів, необхідно посилити роз’яснювальну роботу серед підлітків, шляхом проведення чітких заходів у навчальних закладах району та тематичних публікацій у засобах масової інформації. Важливим напрямом роботи у профілактиці правопорушення є встановлення засобів відеоспостереження у місті Рожище», – зауважив Іван Іванович.

rozhadm.gov.ua
rozhadm.gov.ua

За словами Рожищенського міського голови В’ячеслава Поліщука, за рахунок перевиконання міського бюджету розроблена програма «Безпечне місто Рожище», фінансування якої складає близько 100 000 грн.

«На ці кошти планується придбати 16 відеокамер і встановити 3-х із них і 1 відеореєстратор у визначених місцях. Абонентська плата за одну точку спостереження вартує 100 грн. в місяць. Для того, щоб встановити відеоспостереження на виїздах і в’їздах у місто, необхідно розміщення відеокамер по стовпах.

На жаль, у зв’язку з відсутністю електрозабезпечення, технічної можливості для цього немає. На наступний рік ми плануємо продовжити фінансування цієї програми, щоб охопити відеоспостереженням більшу територію», – проінформував В’ячеслав Анатолійович.

Начальник Рожищенського відділення Ківерцівського відділу Головного управління Національної поліції у Волинській області Олександр Басалик розповів про стан дотримання громадського порядку в районі.


Протягом 10 місяців 2016 року в чергову частину Рожищенського відділення Ківерцівського відділу Головного управління Національної поліції у Волинській області надійшло 3 442 заяв, повідомлень та іншої інформації про кримінальні правопорушення та інші події.

За аналогічний період 2015 року надійшло 2 698 заяв та повідомлень. Всього в провадженні Рожищенського відділення знаходилось 735 кримінальних впроваджень по 365 кримінальним провадженням в 2016 році прийнято рішення у відповідності до КПК України, 62 – з обвинувальним актом, 303 – закрито. Працівниками Рожищенського ВП 2524 матеріали списано в справу, як такі, що не містять ознак злочину.

В період з 01 січня по 31 жовтня 2016 року до райвідділу надійшло 230 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення, що внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, що на 16 більше ніж в минулому році. На території обслуговування було виявлено 25 кримінальних порушень скоєних неповнолітніми.

В Рожищенському районі діє 5 громадських формувань (варт порядку) з охорони громадського порядку загальною чисельністю 158 чоловік. З яких 3 варти порядку функціонує в сільській місцевості, а саме на території Дубищенської селищної ради в кількості 17 чоловік, Топільненської сільської ради в кількості 15 чоловік, Щуринської сільської ради в кількості 12 чоловік.

В місті Рожище діють: громадське формування «Варта порядку міста Рожище» та громадське формування «Народна самооборона». Також допомогу у виконанні покладених завдань дільничним офіцерам поліції надають 28  громадських помічників ДОП.


Петро Павлюк, начальник сектору превенції Рожищенського відділення Ківерцівського відділу головного управління національної поліції у Волинській області, наголосив, що у нашому районі діють різноманітні схеми шахрайства, зокрема найчастішими з них є повідомлення про проблеми з дітьми, представниками ромської національності та уточнення банківських реквізитів.

Якщо громадян турбують із підозрілими проханнями чи вони стали свідками правопорушення, варто звернутись до:

– старшого дільничного офіцера, майора поліції Хилимончука Віталія Васильовича (територія обслуговування – Дубищенська селищна рада, Руднянська, Носачевичівська, Луківська, Топільненська, Пожарківська, Кобченська, Сокільська, Навізька сільські ради);

– дільничного офіцера поліції, майора поліції Дем’янчука Богдана Олексійовича (територія обслуговування – Іванчицівська, Уляниківська, Березолуківська, Доросинівська, Вічинівська, Береська, Щуринська, Немирська, Ясенівська, Ворончинська, Городинівська сільські ради);

– дільничного офіцера поліції, капітана поліції Бойчука Андрія Юрійовича (територія обслуговування – Копачівська, Кременецька, Рудка-Козинська, Залісцівська, Любченська, Тихотинська, Переспівська, Мильська, Літогощанська сільські ради);

– дільничного офіцера поліції, старшого лейтенанта поліції Лавренюка Олександра Андрійовича (територія обслуговування – м.Рожище).


 

За результатами розгляду питань були прийняті наступні рішення:

1. Рожищенському відділенню Ківерцівського відділу головного управління національної поліції у Волинській області:

1) забезпечити виконання Закону України «Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі», активізувати роботу по боротьбі з рецидивною злочинністю;

2) організувати та забезпечити здійснення цільових оперативно-профілактичних операцій, спрямованих на запобігання, виявлення і припинення протиправної діяльності злочинних груп та окремих осіб, що порушують чинне законодавство;

3) проводити додаткові заходи з посилення протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, недопущення їх поширення через соціальну мережу Інтернет, розкрадання на підприємствах, установах, організаціях, яким видана ліцензія на провадження діяльності, пов’язаної з виробленням, виготовленням, зберіганням, транспортуванням, відпуском та знищенням таких засобів, речовин і прекурсорів, продовжувати проводити роз’яснювальну роботу серед населення про заборону висіву снодійного маку та конопель;

4) перевіряти стан дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства про заборону продажу неповнолітнім алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів;


2. Міському, селищному, сільським головам:

1) спільно з Рожищенським відділенням Ківерцівського відділу головного управління національної поліції у Волинській області протягом листопада – грудня 2016 року розробити та внести на розгляд сесій місцевих рад району проекти програм профілактики правопорушень і злочинів, зокрема, передбачивши встановлення у населених пунктах району засобів відео спостереження, освітлення, охоронної сигналізації, тощо;

2) активізувати роботу адміністративних комісій та рад безперервної профілактики правопорушень і злочинів;

3) у взаємодії з Рожищенським райвійськкоматом забезпечити виконання на підвідомчій території нормативно-правових актів з питань військового обліку та бронювання, строкового призову на військову службу, активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання відповідних вимог чинного законодавства України.

4) забезпечити систематичне інформування на загальних зборах громадян, засіданнях виконавчих комітетів, сесіях міської, селищної, сільських рад жителів територіальних громад про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку.

5) відрегулювати та зробити однаковий режим роботи усіх розважальних закладів, які знаходяться на територіях населених пунктів району;

3. Управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації, службі у справах дітей райдержадміністрації, міському, селищному, сільським головам проводити облік житлових приміщень, в яких проживають громадяни літнього віку, діти-сироти, самотні, недієздатні, інші особи, що потребують опіки з метою недопущення знущання з них та незаконного відчуження їх житла.

4. Службі у справах дітей райдержадміністрації, Рожищенському відділенню Ківерцівського відділу головного управління національної поліції у Волинській області активізувати проведення спільних профілактичних рейдів спрямованих на соціальний та правовий захист дітей, запобігання їх бездоглядності та безпритульності, профілактику правопорушень, влаштувати безпритульних і бездоглядних дітей до закладів соціального захисту, вживати заходів впливу до дітей, які вживають спиртні напої, наркотичні засоби або психотропні речовини. 

Коментарі
24 Листопада 2016, 20:52
Хтось бачив " варту порядку" в ділі ? якщо про " Самооборону" трублять на кожному кроці , то про роботу " варти порядку" хотілося б почути конкретніше. такий собі звіт. знаю достеменно про один плюс цього формування. члени лише цьго формування маюдь законне право на придбання травматичної зброї.
25 Листопада 2016, 20:31
це точно....
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024