В райцентрі запрацювало «Рожищенське бюро правової допомоги»

01 Вересня 2016, 18:40
2905

Від сьогодні в нашому місті працює «Рожищенське бюро правової допомоги», яке створене з метою забезпечення рівного доступу всіх верств населення до правової допомоги.

31 серпня відбулася зустріч – презентація відділу «Рожищенського бюро правової допомоги» на якій були присутні представники місцевої влади та громадськості.

В ході зустрічі Ольга Кудрицька в.о. директора Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги представила присутнім в.о. начальника відділу «Рожищенського бюро правової допомоги» Сергія Лясковського.

1

 

Вона наголосила, що безоплатну кваліфіковану юридичну консультацію в бюро зможуть отримати всі громадяни без винятку, не залежно від майнового стану, соціального статусу чи національності, з будь якого юридичного питання. Окрім цього люди зможуть тут отримати доступ до сервісів міністерства юстиції: подати заявку про одруження, отримати витяг з реєстру про речові права на майно та ін.

Далі Ростислав Руденко Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області ознайомив присутніх з передумовами запровадження системи безоплатної правової допомоги, яка працює в Україні з 2013 року.

1

 

Перший час адвокати обласних центрів в основному надавали допомогу при кримінальних провадженнях. Але проаналізувавши досвід та потреби громадян, почали відкривати місцеві центри з надання безоплатної правової допомоги, які вже понад рік досить успішно працюють над адміністративними та цивільними справами та надають допомогу по кримінальних провадженнях потерпілим і свідкам.

1

 

«Бюро правової допомоги» - це своєрідний правовий помічник громади сіл та маленьких міст, де правова інформація на дуже низькому рівні. Як показує практика 80% відсотків звернень громадян стосуються роз`яснення законодавства чи нормативних актів.

Виділено п`ять пріоритетних сфер з питаннями по яких люди найчастіше просять про допомогу: соцзахист, ЖКХ, спадкування, земля та трудові відносини. Андрій Музика – голова районної ради та Ігор Шкільний – перший заступник голови РДА пообіцяли підтримку та допомогу в плані інформування громади про початок діяльності відділу «Рожищенського бюро правової допомоги».


 

Коментарі
03 Вересня 2016, 12:36
А за якою адресою знаходиться цей центр?
03 Вересня 2016, 22:04
Адреса бюро правової допомоги у місті Рожище: вул. Незалежності, буд. 60,<br/>Керівник: Лясковський Сергій
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024