Школа іноземних мов Smile: «Створюємо умови, аби дитина отримувала мотивацію та позитив у навчанні»

07 Вересня 2020, 10:25
8253

Її запевняли, що робота в державних установах – це стабільно та досить прибутково. Але вона завжди прагнула більшого. Різноманітнішого.

І от зараз Ольга Панченко-Богдан – успішна бізнеследі, якій вдається поєднувати розвиток власної мережі шкіл іноземних мов Smile, співвласництво у новому проєкті та виступати в ролі коуча.

Вона – дуже амбітна та щира людина, яка мрії перетворює в цілі й вміє досягати їх.

Це педагог зі стажем більше ніж 10 років. Місцями вимоглива, але уміє співпереживати та знає, як підібрати правильні слова, коли вони так необхідні. Поговоримо про її власний шлях в освітньому бізнесі та про переваги й недоліки життя у маленькому містечку.

– Розкажіть трохи про історію школи. З чого все почалося і чому вирішили відкрити свою справу?

– Я працювала в державних установах, але завжди прагнула чогось більшого. Оскільки я людина творча, то розуміла, що робота у державних структурах не принесе мені щастя у майбутньому. Я вирішила ризикнути.

Завжди хотіла навчати дітей, особливо хотілося, щоб вони полюбили навчальний процес і зрозуміли, що вивчення мов може бути досить цікавим та веселим процесом. 

І от, зараз я власниця приватної школи у місті Рожище, яка успішно працює вже понад 10 років. Рік тому відкрила новий кабінет у селищі Дубище, а нещодавно й у селі Копачівка!

За весь час я ні разу не пошкодувала, що колись ризикнула і зробила цей крок в невідомість.

– А як відреагували батьки на це рішення? Підтримали чи навпаки відмовляли?

– Загалом підтримали. Але спочатку були збентежені цим моїм кроком, адже усі старші люди звикли до тієї стабільності: ходити лише на державну роботу, отримувати фіксовану заробітну плату і тому подібне.

Спочатку справді вони не могли зрозуміти, чому я прийняла таке рішення, але згодом повністю підтримали та допомагали.

– Де ви черпаєте натхнення та мотивацію?

– Я просто люблю свою роботу. «Знайди те, що тобі до душі й тобі ніколи не доведеться працювати». От приблизно і в мене так. Я люблю дізнаватися нове і ділитися цим зі своїми колегами. А коли бачу позитивні результати своєї праці – це надихає йти лише вперед і не зупинятися на досягнутому. 

Ще мене мотивують успіхи наших учнів та їхні щасливі очі від того, що вони змогли.

– А ви особисто мотивуєте учнів?

– Звісно! І не лише я, а моя школа загалом. Оскільки я обожнюю подорожувати, вже побувала в багатьох країнах. Там я намагаюся вивчати культуру і життя людей, а потім ділитися цим із моїми учнями. Я завжди говорю, що вивчаючи мову – ви вивчаєте світ. Адже англійська потрібна скрізь, і це прямий шлях до успіху. 

– Як у вас відбувається навчання? Маєте групові заняття чи індивідуально?

– Заняття проходять по групах. В залежності від побажання батьків, маємо групи по три учнів, але переважно формуємо по п'ять-шість дітей. І, чесно скажу, групове заняття – це дуже вигідно та результативно, адже воно має ряд переваг. 

Найперше це те, що діти спілкуються з однолітками й мають можливість тренувати діалогічне мовлення та вчаться співпрацювати один з одним. Також мінімальна кількість дітей у групі дозволяє знайти індивідуальний підхід до кожної дитини та допомогти у вирішенні різних завдань.

І не можливо не наголосити на такому моменті, як дух суперництва. Коли кожен хоче бути кращим – тоді й результати не можуть не радувати як нас, вчителів, так і учнів та батьків. 

– А як щодо цінової політики?

– Якщо говорити загалом, то у нас ціни значно нижчі. Для порівняння: за годину групового заняття у нашій школі батьки сплачують лише 60 гривень, тоді як у Луцьку таке заняття коштує від 110-120 гривень. Проте, ми пропонуємо лише найкраще. Наша школа виконує свою роботу якісно та відповідально.

«Смайлику» вже  понад 10 років і ми є школою іноземних мов № 1 у місті. У нас хороша репутація і за цей час ми вже не раз зуміли виправдати її. 

Звісно, для всіх хорошим не будеш, але я щаслива, що за стільки років наша школа змогла переконати батьків, що ми даємо високі знання і хороші оцінки дітям.

Також, хочеться наголосити на тому, що до нас їздять діти із дальніх сіл. Буває, що декому доводиться чекати свого заняття мінімум дві години, а отже, вони витрачають свій час і значно більше платять за дорогу туди й назад, ніж за годину навчання. Це означає, що ми таки виконуємо свою роботу на високому рівні.

Не можна не сказати й про те, що наша школа для більшості є у пріоритеті. Тобто спочатку учні враховують час занять тут, а далі відштовхуються від цього і корегують усі решта гуртків. Що також не може не радувати.

Ми даємо високі знання нашим учням, працюємо лише на найкращі результати та намагаємось створити комфортні умови для наших клієнтів. Таким чином заняття у нашій школі є дуже доступними для багатьох.

– Чудово! А які актуальні напрямки у вас є на сьогодні?

– Насправді напрямків маємо вдосталь! Це: 

  1. Англійська для дітей від трьох років
  2. Англійська з «нуля» для дітей та дорослих
  3. Підготовка та виконання домашніх завдань + базова граматика (1-10 класи)
  4. Розмовна англійська для дорослих
  5. Індивідуальні та групові онлайн-заняття

А також ми організовуємо тематичні англомовні вечори та розмовні клуби. Для охочих я особисто допомагаю організувати курси англійської у Великобританії!

– Олю, а поділитеся трішки планами та останніми новинами із вашого життя та життя школи?

– Звичайно! Пів року тому я побувала у ролі спікера на конференції для викладачів та вчителів іноземних мов, яку організувала разом із моїми подругами-колегами. Там зуміла поділитися власним досвідом та розповісти про переваги організації вечірок в англомовних школах.

Також декілька місяців тому разом із засновницею мовної школи Юлією Яковлюк розробили коучингову програму для репетиторів та вчителів «5 кроків до відкриття власної школи» і розповіли про підводні камені та важливі моменти у прийнятті цього рішення. 

Щодо майбутніх планів у нашій школі. Найперше це запуск розмовного англомовного клубу та розробка тематичних вечірок. А про решту ви можете дізнатися на нашій сторінці в інстаграм @smile.english.school. Там ми анонсуємо важливу інформацію та актуальні пропозиції.

З колегою Юлією Яковлюк
З колегою Юлією Яковлюк

– А як щодо карантинних норм? Чи не важко працювати у таких умовах?

– Знаєте, людина звикає до всього, і ми не виняток. За весь час карантину ми змогли пристосуватися до нового для нашої школи формату онлайн-навчання, а зараз дотримуємось усіх необхідних норм та заходів для запобігання ризикових ситуацій.

Тож, користуючись нагодою, хочу запросити усіх охочих підняти свій рівень знань з іноземних мов. Ми пропонуємо лише найкращі та вигідні умови.

Навіть якщо ви живете у Луцьку чи в ближніх містечках і селах – онлайн платформи є дуже хорошою альтернативою та, що найголовніше, результативною. 

І на останок хочеться додати: якщо у тебе є ціль або мета – тоді немає нічого неможливого. Усі двері будуть відімкнуті, аби лише ви захотіли потягнути за ручку, щоб відкрити їх.

Спілкувалася Оксана ПРИВІТНА

Коментарі
07 Вересня 2020, 17:29
Дуже крута школа, матеріал для дітей подається прекрасно! Дякуючи вчителям Smile дитина полюбила навчальний процес і ходить на англійську з задоволенням)
07 Вересня 2020, 22:12
Дуже подобаються заняття і вчителі! Тут вміють знаходити підхід до кожної дитини. Щира рекомендація!
07 Вересня 2020, 22:22
Дякуємо за вашу любов до дітей,завдяки їй вони охоче йдуть на уроки.
07 Вересня 2020, 23:34
І я і діти в захваті від занять! Відвідуємо цю школу вже протягом 3 років і ще ні разу не пошкодували, що обрали саме Смайлик!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024