Наталія Карпюк: «Ми, кухарі, маємо робити людей ситими і щасливими»

20 Жовтня 2016, 22:37
3507

20 жовтня відзначають Міжнародний день кухаря. Нині ця професія – дуже важлива і затребувана. Адже відкривається безліч кафе, ресторанів, піцерій. І, відповідно, потрібні кваліфіковані працівники. Людина, яка присвятила цій професії все своє життя, приносить суспільству тільки насолоду.

Приготування різноманітних страв – унікальний процес. Це можна назвати одним із видів мистецтва. Адже гармонійно поєднати непоєднувані продукти може не кожен. Треба мати талант від Бога, як кажуть люди.



З нагоди свята кореспондент  Район.Рожище побував у кременецької умілиці та поспілкувався з молодим кухарем Наталією Карпюк. Навчається дівчина в Луцькому коледжі технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки на кухаря.

Наталя розповідає, що почала готувати ще в першому класі.

«У той час на кожному кроці всі купували і споживали сухарики «Кірієшки». Вони усім дуже приїлися. Тоді я вирішила приготувати з них салат. І додала у нього різноманітні інгредієнти. Страва вийшла дуже смачна і незвичайна. Я й не сподівалася на такий успіх. Найголовніше те, що салат сподобався моїй сім’ї. Вони похвалили мене. Це була моя перша страва і похвала в кулінарії. Вона стала своєрідним стимулом, аби рухатися далі в цьому напрямку», – каже молода кулінарка.



Наталя зізнається, що були й такі випадки, коли щось не вдавалося. Адже кулінарія не є така проста як здається на перший погляд. У ній простежується дуже багато нюансів і смакових правил.

Родина дівчини позитивно ставиться до вибору її професії. Егеж, це ж майже кожного дня вдома, як у ресторані – страви на вибір, то те треба продегустувати, то інше. Кожен член сім’ї оцінює її страви і, якщо потрібно дають певні поради.


«Їжа і кухня – це частинка мене. Я не уявляю свого життя без кулінарії. Коли ти починаєш готувати ту чи ту страву, то поринаєш у світ незвичайних смаків і порівнянь. Але це не головна причина. Я вибрала саме таку професію, бо мене надихнула моя бабуся. Вона все життя пропрацювала в цій сфері. Я чула багато хороших відгуків про неї. Вона не лише смачно готувала, а й гарно презентувала свої блюда. У них вона вкладала всю душу. Тому саме вона стала моєю натхненницею», – ділиться з Район.Рожище співрозмовниця.



Наталка всього лише навчається на повара, та вже встигла попрацювати не в одному закладі. Так як професія кухаря потребує більше практичних навичок, ніж теоретичних, то їх частенько відправляють на практику в різні кулінарні місця. Наталці пощастило працювати в піцерії «Da Vinci» та в ресторані «Срібні лелеки». В ньому вона, до речі, і залишилась працювати. «Спершу було трішки лячно, так як це ресторан, тобто він потребує більшої відповідальності, клопіткої роботи. Звичайно ж, вимагає більше навичок роботи з ножами та іншими приборами. Тобто працювати потрібно швидко й уважно. Хоча працювати в ресторані неймовірно класно, а персонал – згуртовані, добрі та щирі люди, у будь-якому випадку готові прийти на допомогу», – зазначає Наталія Карпюк.



«Час на роботі пролітає дуже швидко. Коли виходиш з ресторану і прямуєш додому, то розумієш скільки ти зробив страв, і скільком людям це сподобалось. На душі стає неймовірно радісно», – з посмішкою зізнається Наталка.

Ця талановита дівчина і працює, і вчиться. Проте не зупиняється на досягнутому, а вчиться чомусь новому.

«У коледжі в нас є гурток по карвінгу. Карвінг – мистецтво художнього різання по фруктах і овочах. Цей процес потребує багато сил  і терпіння, ну й, звичайно, фантазії», – говорить молода кулінарка.



2
З приватної колекції Наталії Карпюк
З приватної колекції Наталії Карпюк

Вона брала участь у науковому пікніку в Україні, виставках у коледжі. Людям її роботи подобались. Часто-густо глядачі здивовано розглядали кожен шедевр і говорили, що дівчина має талант до цього. Звичайно, Наталці, як і кожному із нас приємно чути, що те в що вона вкладає душу, викликає захоплення та визнання.

В майбутньому дівчина мріє вступати до університету на кухаря-кондитера. Має на меті стати шеф-кухарем крутого ресторану, а при можливості відкрити свій власний заклад. В якому буде особливий інтер’єр, неординарне меню та унікальні страви.

З приватної колекції Наталії Карпюк
З приватної колекції Наталії Карпюк

1
З приватної колекції Наталії Карпюк
З приватної колекції Наталії Карпюк

Наталка Карпюк вітає усіх поварів із святом. Бажає здоров’я, кулінарних шедеврів, заслужених подяк і натхнення: «Ми, кухарі, маємо робити людей ситими і щасливими. Тому нехай у вас все вдається, а люди завжди приходять скуштувати саме вашу страву».

Район.Рожище теж приєднується до всіх сказаних побажань. Нехай кожен ваш класичний рецепт перетворюється на шедевр, який будуть цінувати вічно. Ми не сперечаємося: душа і їжа мало пов’язані. Але часом людині так мало треба для щастя. Зі святом вас, дорогі кухарі та кулінари!

2
З приватної колекції Наталії Карпюк
З приватної колекції Наталії Карпюк

1
З приватної колекції Наталії Карпюк
З приватної колекції Наталії Карпюк

 

 

Коментарі
21 Жовтня 2016, 02:49
Молодчина, справжній талант!
21 Жовтня 2016, 09:19
Молодчина!Іди на майстер шеф і виграй його!Ти талановита!
21 Жовтня 2016, 11:09
Апетиту нагнали такими стравами))))) а дівчина молодчина!
21 Жовтня 2016, 17:30
Молодець! Головне-гарно страву подати а не просто накльоцати на тар!лку.Ти подавати вм!еш!Молодець!
21 Жовтня 2016, 18:09
Я просто закохався... А де Наталія працює? Бо за фото, і її очима я ні нащо більше не звернув увагу...
22 Жовтня 2016, 02:28
ммм.. які смаколики. З'їв би все
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024