Вадим Бандура: Якщо ми хочемо мати хороших дітей, гарне місто, добру країну, то над цим потрібно працювати уже сьогодні

27 Серпня 2016, 13:00
3095

Оздоровлення дітей влітку – це гарантія міцного імунітету і гарного настрою протягом усього року.

Повітря, сонце, жваві ігри, туристичні змагання – це те, що чекало маленьких рожищан у християнському таборі «Крок за кроком», який організували євангельські християни-баптисти.

Цьогоріч табір відвідували 170 дітей, а команда працівників налічувала  близько 40 волонтерів.  Ми вирішили поспілкуватися із пастором та головним організатором табору Вадимом Бандурою.

Коли вперше розпочав функціонувати на території Рожища християнський табір?

- Християнські табори (дитячі, молодіжні) наша церква проводить дуже давно, мабуть років 15. Літо - це особлива пора, коли можна відпочити з користю, а також послужити ближнім, реалізувати себе, ті здібності, які дарував Бог.  Раніше дитячий табір проводився на території Молитовного будинку. Дітей було багато, але виникли проблеми з харчуванням. Санітарна служба поставила певні вимоги, і ми не стали їх порушувати. 

Назустріч нам пішов відділ освіти та молоді РДА і директор ЗОШ №1 міста, надавши територію для функціонування табору. Завдяки цьому ми можемо розраховувати на велику, гарну, затишну територію, запрошувати більшу кількість дітей, надавати їм  якісне харчування.

 

Що спонукало організовувати для дітей відпочинок?

- Багато хто ставить питання: «Навіщо ви це робите?».  Перш за все, варто сказати, що команда працівників табору є людьми, які щиро люблять Бога і намагаються виконувати Його настанови у буденному житті. Це волонтери, які не беруть оплати  за свою працю, але в той же час намагаються виконати її максимально якісно. По-друге, хочемо, щоб у нашій християнській країні діти виховувалися на християнських цінностях. У простій та доступній формі  ми доводимо діткам, що їх любить Бог,  що потрібно любити ближніх, слухатися батьків, виконувати Божі заповіді, не чинити гріха.

Хочеться, щоб ці золоті зернята Божого слова формували характер дітей, щоб вони виростали добрими, здоровими тілом і душею, мали страх Господній. По- третє, якщо ми хочемо мати хороших дітей, гарне місто, добру країну, над їх вихованням потрібно працювати уже сьогодні. Просто робити добро, щоб іншим було добре. Шкода, що в дорослому світі багато людей не живуть за Божими принципами. Там панує неправда, грошолюбство, заздрість… Нехай наші діти будуть вище цього і отримають нагороду від Господа.


 

Які переслідувались цілі при організації християнського табору?

- Кожного разу, проводячи табір, ми вибираємо програму, яка була б корисною, розвиваючою та навчала доброму. Цього разу діти відправлялися у далеку подорож з Апостолом Павлом, вивчаючи дорожні знаки.  Головними цілями були такі:

  •  створення гарних умов відпочинку для дітей нашого міста;
  • фізичний розвиток дітей та їх оздоровлення;
  • вивчення знаків дорожнього руху, привчити до порядку та відповідальності;
  • спонукати дітей правильно реагувати на Божі заборони, бути уважним до Господніх знаків, сприймати їх не як певні обмеження, а як такі, що служать для безпеки їхнього життя;
  • мотивувати дітей покладати свою надію на Бога у будь-яких життєвих ситуаціях і ін.


 

Проблеми, які стають на заваді під час організації  та проведення табору?

- За багато років проведення таборів ми здобули певний досвід, зібрали гарну команду, чесних, відданих справі людей. Всі питання, пропозиції обговорюємо разом, плануємо наперед. Кожен відповідальний за конкретну роботу. Дуже вдячні нашій районній лікарні, ветслужбі, санстанції, відділу освіти за сприяння та допомогу кожного на своєму рівні. Якщо і виникають якісь труднощі, то ми звертаємось до Самого Найвищого Начальника.

 

Плата за табір просто мізерна, порівняно із сьогоднішніми цінами...

- Плата за табір помірна. В міру можливості, ми намагалися робити знижки для багатодітних сімей.   Усі додаткові витрати покриті церквою ЄХБ.


 

Чи є якісь плани на майбутнє?

- Усе майбутнє в Божих руках. Ми хочемо, в міру можливостей, реагувати на потреби, які виникають в нашому місті та проголошувати людям християнські принципи життя.  Одним з планів, який вже реалізувався, є створення дитячого християнського клубу «Крок за Кроком». У програмі клубу: біблійний урок, розвиваючі гуртки (англійський, рукоділля, спортивний), ігри, розваги, солодкий стіл, батути, екскурсії і багато іншого, що допоможе нашим дітям рости здоровими і щасливими.  Тому запрошуємо  дітей нашого міста віком 6 -13 років на заняття щосуботи на 10:00 за адресою: вул. 1 Травня,2, Дім молитви.

Щиро дякую і нехай Вам щастить.

Розмовляла Ірина Зенц

Коментарі
30 Серпня 2016, 23:26
Здоров'я і наснаги тобі, Вадиме, добре діло робите для дітей та іх родин в час , коли святинями вважають інші речі.
06 Вересня 2016, 16:49
Хай БОГ благословить в добрих справах! Ваш приклад гідний унаслідування для нас християн! Нехай посіяне дітям проросте і дасть плоди в стократ!
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024