«Зроблю все для того, щоб наша країна відчула покращення і відродилась», – В'ячеслав Рубльов

27 Червня 2019, 11:12
В'ячеслав Рубльов 1361
В'ячеслав Рубльов

До Верховної Ради по 20 виборчому округу  балотується депутат Волинської обласної ради, радник голови облради Вячеслав Рубльов. Своїм кандидатом його висуває партія «Слуга народу».

Вячеслав Рубльов – один із найактивніших і найефективніших обранців  волинської громади і є в облраді депутатом уже друге скликання поспіль.

– Чому Ви вирішили стати народним депутатом України?

– Я часто відвідую райони нашої області та спілкуюсь із волинянами. Люди хочуть щоб їх чули, щоб їм допомагали, щоб відстоювали їхні права на загальнодержавному рівні. Щоб з депутатом можна було поговорити, розказати свої біди і він був доступний для людей. На жаль, в 20 окрузі ситуація трохи інша.  За час свого депутатства я побував в майже кожному селі Волинської області. Ми постійно на зв'язку з головами сільрад, об’єднаних територіальних громад, мерами містечок, головами районних рад і адміністрацій.  Рішення, яке я прийняв, досить нелегке, бо забезпечити всі потреби жителів Волині протягом депутатського терміну складно. Проте я зроблю все, щоб довести – мій досвід стане опорою для волинян.

– Яким, на Вашу думку,  має бути народний депутат?

– Це повинен бути патріот, який вболіває за кожного українця. На мою думку, депутат повинен бути серед людей, відвідувати села і містечка свого округу не тільки на свята чи перед виборами, а й у будні дні. Адже тільки коли проїдеш дорогами округу, побуваєш в ФАПах, відвідаєш бібліотеки, школи, садочки, відчуєш і пропустиш через себе те, чим кожен день живуть твої виборці, тільки тоді можна зрозуміти і знайти ті важелі впливу і ті слова, які подіють на колег-депутатів Верховної Ради і на керівні органи країни.

– Якими своїми досягненнями Ви пишаєтесь?

– Будучи депутатом Волинської обласної ради, ми досягнули багато якісних змін в області. Зокрема, останні кілька років левова частка обласного бюджету йде на потреби сіл, міст, районів. Місцеві керівники зрозуміли, що до обласної ради можна звертатися з проханнями і депутати їх розглянуть та допоможуть. Так, з обласного бюджету ми перекривали дахи в школах, садочках, клубах і ФАПах, замінювали вікна, фінансували освітні заклади, освітлення населених пунктів і багато іншого. Всі пропозиції на фінансування тих чи інших об’єктів виносилися на депутатські комісії і сесії, ми мали можливість їх обговорити. Ми встановили нову систему призначення керівників  комунальних установ області шляхом обговорення з колективами та професіоналами з певних видів діяльності. Величезними є напрацювання у соціальній сфері Волині. Це і добудова Волинського обласного перинатального центру, відкриття реабілітаційного центру для учасників АТО, ремонт покрівлі та внутрішній ремонт в обласному госпіталі ветеранів війни,  відкриття 27 школи  міста Луцька, облаштування стадіонів у Луцьку, Нововолинську, Камінь-Каширську та зведення спортивних майданчиків в різних населених пунктахна території області.  Усі досягнення здійснювались різними шляхами фінансування, із залученням державного, обласного і місцевих бюджетів та серйозної підтримки фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Систематичною є особиста підтримка бійців АТО за участю благодійного центру «Серце патріота».   

– Якою, на Вашу думку, має стати нова Верховна Рада?

– Новий український парламент повинен складатись із особистостей проєвропейського стилю з високими професійними та моральними якостями, які, в свою чергу, сформують якісну, діючу парламентську більшість.

– Які першочергові завдання для себе як депутата ставите?

– Поступово, покроково змінювати свідомість українців, а особливо молоді, підвищувати рівень їхньої власної відповідальності та робити усе для того, щоб люди не виїжджали за кордон, а залишались працювати на своїй землі. Для цього створювати тут відповідні законодавчі та економічні умови із ефективним залученням іноземних інвестицій, бо Україна прекрасна країна, що розвивається.  Забезпечувати  закон і справедливість – тільки тоді ми зможемо жити так, як наші сусіди – європейські країни.

Для цього нам потрібно подолати корупцію. Закони повинні виконуватися усіма громадянами держави незалежно від посади, соціального статусу та матеріальних статків. Реформи у галузі енергетики та націоналізація підприємств елекро-, газо- та водопостачання в державі.  Розвиток та застосування енергоефективних технологій.

Особливу увагу буду приділяти  подальшому розвитку соціальної інфраструктури у районних центрах. Буду відстоювати проблеми ремонтів доріг, підтримки фельдшерсько-акушерських пунктів, навчальних закладів різних рівнів.

– Яке головне завдання для себе, як політика, ставите?

– Я отримав медичну освіту, маю практику роботи у цій сфері. Кожен знає, що запущена хвороба точно потребує лікування, і я, як політичний лікар, зроблю все для того, щоб наша країна відчула покращення і відродилась.

 

Анна ВОЛОЩУК

Коментарі
28 Червня 2019, 00:40
Наш вибір - В'ячеслав Рубльов!!!!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024