Рожище 1322: як у місті з'явилась нова туристична локація

27 Травня 2019, 15:18
Юрій Попов біля свого витвору 5077
Юрій Попов біля свого витвору

У Рожищі на бруківці встановили спеціальну табличку із датою заснування міста. Її зробив та подарував рожищанин Юрій Попов. Нова локація для гарних світлин з'явилась у сквері Борцям за волю та незалежність України

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів Олександр Ковальчук.

«Нарешті щось значуще в туристичному плані сталося у місті Рожище. Особлива бруківка, з датою заснування міста. Це так по-європейськи, бо ж у кожному туристичному центрі Європи є щось таке схоже, місце, яке хочеться побачити та сфотографуватись», – пише Олександр.

Фото Олександра Ковальчука
Фото Олександра Ковальчука

Чоловік радіє, що йому вдалось одним із перших зафіксувати цю красу. 

«Приємно бути одним з першопрохідців, себто піонером-відкривачем та робити один з перших постів про це. Ще приємніше, що це робота мого хорошого друга Юрія Попова. Він молодець, виявив ініціативу, зробив для міста такий чудовий пам'ятний подарунок. Знаючи його особисто, хочу сказати, що у нього в плані є не одна ідея, як ще покращити та прикрасити наше місто», – йдеться у дописі.

Рожищанин вважає, що зміни в країні починають з кожного з нас.

«Країна змінююється, починаючи з тебе. Ось і приклад, багато для цього не потрібно головне руки, голова та бажання. Не критика а конструктив. Який позитивний понеділок», – завершує Олександр.

Фото Олександра Ковальчука
Фото Олександра Ковальчука

Юрій Попов розповідає, що на створення такої бруківки надихнувся, подорожуючи Європою.

«Подорожуючи містами Європи, я звернув увагу на одну річ. Окрім, визначних пам’яток архітектури минулих століть, у кожному Європейському місті є свої особливі місця, пам’ятки та об’єкти, які є візитною карткою міста. До якого приходять містяни та туристи фотографуватись. І усі ці об’єкти створені у наш час. Це можуть бути металеві скульптури, постаменти з металевих конструкцій, дерева, бетону, пам’ятні таблички тощо. Я вирішив, також щось схоже створити у своєму місті. Оскільки наше місто Рожище має велику історію, але мало має пам’яток про дату заснування, вирішив зробити, так би мовити, першу бруківку – яка б символізувала і ознаменувала дату заснування нашого рідного міста», – пише автор витвору.

Юрій закликає робити та поширювати світлини з хештегами #Рожище_1322 та #Я_люблю_Рожище.

Юрій закликає робити та поширювати світлини з хештегами #Рожище_1322 та #Я_люблю_Рожище.
Юрій закликає робити та поширювати світлини з хештегами #Рожище_1322 та #Я_люблю_Рожище.

Коментарі
28 Травня 2019, 00:19
У вікіпедії пише, що перша згадка про Рожище 1377р<br/>І я це все життя пам'ятаю що 1377)))
28 Травня 2019, 01:53
Молодчина!!!!!!
28 Травня 2019, 23:51
У фундушевому записі князя Любарта Гедиміновича від 1322 р. зазначається, що: &amp;quot;...село Дубище з прилеглими землями дарується Дубищенському монастирю...&amp;quot;, а про Рожище я не пригадую...
29 Травня 2019, 22:21
Не той документ бачили, є інший і про Рожище...
02 Червня 2019, 23:59
все правильно 1322 рік. є документально затверджено
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром