Перші 100 днів Рожищенської громади: якими вони були і що далі

29 Березня 2021, 15:20
9105

У березні минуло символічних 100 днів відтоді, як заново обраний міський голова Вячеслав Поліщук почав виконувати обов’язки очільника новоствореної Рожищенської громади. На виборах 25 жовтня 2020 року він здобув підтримку жителів міста Рожища, селища Дубище та ще 33 сіл – усього 3 025 голосів.

За результатами голосування, найближчі конкуренти поступилися чинному міському голові такою підтримкою: Анатолій Матвійчук (самовисування) – 1220 голосів, Антоніна Клімчук («Батьківщина») – 1027 голосів, Сергій Шкода («Слуга Народу») – 801 голос.

Рожищани добре знають Вячеслава Поліщука, адже він очолює місто з 2014 року. Тоді 3 393 голосами його обрали на позачергових виборах, оскільки попередній міський голова Афган Алієв трагічно помер. З рештою жителів населених пунктів новоствореної Рожищенської громади довелося знайомитися ближче напередодні місцевих виборів восени минулого року.

У цьому тодішньому кандидатові Вячеславові Поліщуку допомагала команда політичної партії Ігоря Палиці «За майбутнє», від якої його й делегували на вибори. Цікаво, що того ж року Вячеслав Поліщук вийшов із лав партії «Батьківщина» і на час виборів залишався безпартійним, не отримавши квитка нової політичної сили.

Читайте також:

Біографічна довідка: Поліщук Вячеслав Анатолійович народився 7 лютого 1980 року у місті Рожище. 
Вищу освіту за спеціальністю «інженер лісового господарства» здобув в Українському державному лісотехнічному університеті у 2002 році.
Згодом працював інженером Ківерцівського держлісгоспу, лісничим Рожищенського лісництва та займався підприємницькою діяльністю.
Протягом березня-листопада 2014 року служив у Збройних силах України.

Межі Рожищенської громади
Межі Рожищенської громади

 

Нова-стара команда

 

Перша сесія нового складу Рожищенської міської ради відбулась 10 грудня 2020 року. На засіданні офіційно оголосили протоколи щодо результатів голосування на виборах міського голови та депутатів міської ради.

Відтоді інтереси Рожищенської громади мають відстоювати депутати п’яти фракцій: «За майбутнє» (8 депутатів), «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Слуга народу» (по 5 депутатів), «Об’єднання «Самопоміч» (3 депутати). Усього депутатський корпус налічує 26 обранців громади.

Під час першої сесії депутати призначили шістьох старост, які нині працюють у селищі та селах громади. Це – Олександр СасовськийЛюдмила ФіліпчукЛариса ЗабожчукВіктор Лук'янчукДмитро Кисіль та Алла Мазелюк.

У той же день депутати одноголосно обрали секретаря міської ради – Надію Зінгель. Вона рожищанка, вищу освіту здобула у Луцькому державному технічному університеті за спеціальністю «Облік і аудит».

Працювала в управлінні праці та соціального захисту населення Рожищенської РДА; головною спеціалісткою-адміністраторкою сектору реєстрації та дозволів апарату Рожищенської РДА та державною адміністраторкою сектору «Центру надання адміністративних послуг» апарату РДА; займала посаду головної спеціалістки відділу з питань організаційного забезпечення діяльності Рожищенської районної ради.

Першим заступником міського голови став Віталій Поліщук. Він же працював на цій посаді протягом попередньої каденції міського голови. 

Ще одним заступником очікувано призначили Сергія Лясковського, який також працював у команді чинного мера на цій же посаді.

Керуючою справами (секретарем виконавчого комітету) Рожищенської міської ради затвердили Оксану Данилюк. На цій посаді вона працювала й раніше. 

Керівників відділів Рожищенської міської ради обирали на конкурсах. Більшість із них – не нові обличчя у Рожищенській міській раді. Посади зайняли:

 

  • Івашин Олександр Володимирович – начальник загального відділу; уродженець села Цапцевичі Сарненського району на Рівненщині, раніше працював начальником відділу з питань організаційного забезпечення діяльності Рожищенської районної ради;
  • Демчук Мар’яна Володимирівна – начальниця юридичного відділу; уродженка села Переспа Рожищенської громади, раніше працювала начальницею відділу «Муніципальна поліція» Рожищенської міськради;
  • Войтович Олена Іванівна – начальниця відділу бухгалтерського обліку та звітності; рожищанка, раніше працювала провідною бухгалтеркою Рожищенської міськради;
  • Кузава Ігор Борисович – начальник гуманітарного відділу; уродженець села Топільне Рожищенської громади, раніше працював начальником відділу освіти та молоді Рожищенської РДА;
  • Пархомчук Людмила Вікторівна – начальниця відділу «Центр надання адміністративних послуг»; уродженка села Кроватка Копачівської громади, раніше працювала головною спеціалісткою з питань реєстрації проживання/перебування фізичних осіб Рожищенської міськради;
  • Попова Ірина Степанівна – начальниця фінансового відділу; лучанка, раніше працювала головною бухгалтеркою Рожищенської міськради;
  • Данилюк Олег Олександрович – начальник відділу земельних відносин; уродженець Луцька, раніше працював головним спеціалістом з питань землевпорядкування Рожищенської міськради;
  • Кузавка Валентин Григорович – начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою, комунальної власності, інфраструктури, будівництва, транспорту та екології; уродженець села Дмитрівка Рожищенської громади, раніше працював начальником відділу житлово-комунального господарства управління регіонального розвитку Рожищенської РДА.

 

Бюджет громади на 2021 рік

 

Під час сесії 24 грудня депутати заслухали та підтримали рішення про бюджет Рожищенської територіальної громади, відповідно до якого затвердили статті надходжень та видатків.

Як повідомили на сайті Рожищенської громади, серед 20 рішень порядку денного найдовше того дня розглядали питання «Про бюджет Рожищенської територіальної громади на 2021 рік».

За словами начальниці фінансово відділу Ірини Попової, розрахунок бюджету Рожищенської територіальної громади на 2021 рік зробили з урахуванням тенденцій надходжень платежів у минулих роках, розрахунків наданих Головним управлінням Державної фіскальної служби України у Волинській області. 

Вячеслав Поліщук та Ірина Попова під час прийняття бюджету на 2021 рік
Вячеслав Поліщук та Ірина Попова під час прийняття бюджету на 2021 рік

Основою для формування прогнозних показників бюджету територіальної громади на 2021 рік стали пропозиції сільських рад та їх очікуване виконання.

«Дохідна частина бюджету на 2021 рік по власних надходженнях сформована в загальній сумі 101 486 400 гривень: загальний фонд становить 91 993 000, спеціальний фонд – 9 493 300 гривень», – повідомила Ірина Попова.

Загальний обсяг видатків по бюджету Рожищенської територіальної громади становить 222 827 982 гривні: доходи загального фонду – 213 334 659 гривень, доходи спеціального фонду – 9 493 323 гривні (оплата за послуги бюджетних установ – 4 377,2 тисячі гривень, за рахунок інших джерел власних надходжень – 4 900 000 гривень, за рахунок інших коштів спеціального фонду – 216 123 гривні).

«У проєкті бюджету Рожищенської територіальної громади на 2021 рік передбачено 212 181 800 гривень видатків. Ці кошти будуть спрямовані на фінансування бюджетних програм (установ) затверджених цим рішенням», – додала начальниця фінансового відділу.

 

Перевірка негодою

 

Справжнім випробуванням для новообраного міського голови та його команди стала цьогорічна зима, яка здивувала багатьох кількістю опадів. Хоч комунальні підприємства працювали у посиленому режимі, на нерозчищені вулиці нарікали у місті та у селах громади.

Читайте також:

На розчищення території громади від снігу протягом цього року залучили шість одиниць техніки, 12 людей, використали 3 972 літри дизпалива та 128 тонн піщано-сольової суміші.

Для організації робіт з очищення території громади від снігу провели десять закупівель: одну спрощену закупівлю та дев’ять без використання електронної системи. Загальна сума усіх закупівель – 289 153 гривні.

Перелік з відповіді на офіційний запит
Перелік з відповіді на офіційний запит

Чистити сніг у громаді допомагали підприємці, фермери та господарі з власною технікою. У останні дні зими вдячність їм висловив Вячеслав Поліщук.

«Від себе особисто та від мешканців Рожищенської громади щиро вдячний всім, хто долучився до боротьби з наслідками снігопаду. Велике спасибі за небайдужість, активну життєву позицію, безкорисливе прагнення робити добро. Прошу вибачення у жителів громади за тимчасові незручності, надіюся на ваше розуміння ситуації, що склалася», – сказав міський голова.

Зима у Рожищі
Зима у Рожищі

 

Що далі?..

 

Рожищенська міська рада восьмого скликання провела вже шість сесійних засідань. Протягом цього часу деякі проблеми громади отримали найбільше уваги. Деякі негаразди вже вдалося владнати. Зокрема у місті знову запрацювала цілодобова аптека.

Проте досі невирішеним залишається питання майнового комплексу на вулиці Мазепи, 108а.

Читайте також:

Також на території громади пропонують облаштувати реабілітаційний центр для атовців.

Не обділене увагою громадськості й питання ремонту доріг. Мешканці громади однаково прискіпливо ставляться до стану покриття вулиць міста та доріг державного значення.

Читайте також:

Минуло лише трохи більш як 100 днів з початку нового шляху очільника та обранців громади. Як вони використають решту часу та чи зможуть протягом цієї каденції впоратися з викликами та вимогами, залежить лише від них.

Ірина ВОРОТНА

Коментарі
29 Березня 2021, 18:50
Виходить що нові тільки старости? Всьо тє же ліца(((((
29 Березня 2021, 18:56
Головне щоб вистачило фінансування на премії, а все решта то таке, якось буде.
29 Березня 2021, 19:17
Ага<br/>Особливо Лукьянчук нове обличя з старост
29 Березня 2021, 19:20
&amp;quot;Протягом березня-листопада 2014 року служив у Збройних силах України.&amp;quot;- де служив? Мабуть, донецький аеропорт захищав.
29 Березня 2021, 20:45
ПОЛІЩУКА і ійого команду на нари : за бездіяльність і тупість !!Горе мер ПОЛІШУК 10 років наживається і дурить людей ,всю горілку не вип'єте !!!!!!!!!
29 Березня 2021, 20:50
Лук'янчук - староста -АЛКОГОЛІК!!!
29 Березня 2021, 22:34
ВЕЛИКЕ ПРОХАННЯ ПРОЙТИСЬ ПО ВУЛИЦІ ЖУКОВСЬКОГО ГРЕЙДЕРОМ!!!
29 Березня 2021, 23:06
Головне що лиса палиця допомогла обратись.Те що нічого не робиться зі сміттям та дорогами,то і робитись не буде.Бубочка пристроює біля корита своїх ,вони тільки розбазарюють і дерибанять
29 Березня 2021, 23:25
Наведіть нарешті лад з безпритульними тваринами в Рожищі. Заключіть договір з Ласкою, а не Новарчук! Скільки це може тривати!!!
30 Березня 2021, 02:18
Поверніть назву село,не працює консервний,не працює птахофабрика,меблева,комбікормовий,дороги немає,сміття,собаки і дим з люкса,а як палити солому то вредно,тому село забите!
30 Березня 2021, 11:39
І шо зроблено за 100деів.А нічого,премії,зарплати 20-30тисяч і все.Роботи не видно ніякої.
30 Березня 2021, 14:19
замовна статєйка жовторотих журнашлюшок!
30 Березня 2021, 14:52
Цікаво, у чому ви бачите замовність? Як на мене, максимально фактажу журналіст використав і зовсім нема атсєбятіни. Імена, назви політсил, цифри, результати виборів – як тут можна щось замовно написати? Чи то вже не можна говорити у Рожищі, що Поліщук - то замайбах?
30 Березня 2021, 21:49
Візьмуть за хвіст Поліщука,буде майбах
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024