«Яке це щастя дарувати дітям радість», - волонтерка Анастасія Стасюк

06 Грудня 2017, 09:28
6583

Волонтерка, активістка і просто чарівна жінка Анастасія Стасюк з Рожища, переконливо довела, що неможливого в житті немає. І якщо ти дійсно щиро прагнеш допомогти іншому, то все неодмінно вдасться.

В штаб Рожищенської самооборони Анастасію привела Наталія Деричинська, людина, яка постійно допомагала та допомагає армії. Основна задача, яка була поставлена перед нею – це привести до ладу документи громадського формування, щоб все було законно та правильно.


Пізніше Анастасія Стасюк почала не тільки вести документацію, а й перейнявшись проблемами АТОвців, які раз-по-раз приходили у штаб Самооборони, шукала людей, які б могли надати хлопцям психологічну допомогу. Разом із Вірою Шварцкоп вийшли на кандидатку психологічних наук, доцента, завідувачку кафедри практичної психології і безпеки життєдіяльності Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Мирославу Мушкевич.

«Мирослава Іванівна була куратором проекту «Психологічна допомога учасникам АТО та їх сім’ям», - зазначає Анастасія. – І нам вдалося залучити до участі в проекті наших демобілізованих бійців з сім’ями. Під час сімейного психологічного відпочинку учасники АТО з сім’ями вчилися боротися з негативом і власними страхами. Бійцям допомагали налагодити взаєморозуміння із близькими, адаптуватися в суспільстві після стресу. Приїжджали з реабілітації щасливими, радісними. І, повірте, це додавало сил та натхнення працювати в цьому ж напрямку».

За активну співпрацю та підтримку проекту «Психологічна допомога учасникам АТО та їх сім’ям» Анастасію Стасюк нагородили Подякою
За активну співпрацю та підтримку проекту «Психологічна допомога учасникам АТО та їх сім’ям» Анастасію Стасюк нагородили Подякою

Вдавалося організовувати для бійців відпочинок на курортах. До речі, одна з поїздок завершилася одруженням.

«Романтична історія пораненого бійця Дмитра Денисюка з Юлією розпочалася саме, а Залізному порту, на відпочинку, - посміхаючись розповідає Анастасія. – На щастя вона має продовження. У сім’ї Денисюків цьогоріч народилося дитятко».

Коли стабілізувалося система залучення бійців АТО до різних реабілітаційних програм, Анастасія перейнялася їхніми  дітками. Налагодила співпрацю з Неоніла Головатською та Русланом Теліпським, засновниками Волонтерського руху «Меценати для солдата».

Відразу ж вдалося відправити 55 діток з Рожищенського району на свято до Дня захисту дітей «Діти наших героїв». На цьому ж святі познайомилася з волонтеркою з рожищенським корінням Наталією Чуль. Саме з нею пізніше спільно організували проект та виграли Грант для діток недільної школи при храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що в Рожищі.

Читайте: Учні рожищенської Недільної школи стають на волонтерську стезю та Учні Недільної школи здійснили паломницьку поїздку святими місцями.

Анастасія Стасюк та Наталія Чуль
Анастасія Стасюк та Наталія Чуль

Впевнено та наполегливо Анастасія Стасюк намагалася налагоджувати контакти з потрібними організаціями задля того, щоб дарувати дітям радість.

«В 2016 році, на Водохреще, завдяки співпраці з Автомайданом та ВолиньSOS, вдалося розважити діток рожищенських АТОвців в «Адреналін» і завести на піцу. А ще діти отримали гарні подарунки: солодощі та м’які подушечки».

«Хочеться зазначити, що куди б я не везла діток, завжди кошти на наші поїздки виділяли приватні підприємці Олександр Кучірка, Олександр Лемещук та Вадим Зінгель, міський голова Рожища В’ячеслав Поліщук, Переспівський сільський голова Віктор Лук’янчук, демобілізований боєць з Рудні Олег Заховайко та мій чоловік Андрій Стасюк, - зауважує Анастасія. – Дуже хочеться їм за це подякувати, бо в наш час складно знайти людей, які б постійно допомагали та підтримували».

Саме час подбати про бійців АТО. Смачні пиріжки від Анастасії та її подруг не раз їхали на Схід.
Саме час подбати про бійців АТО. Смачні пиріжки від Анастасії та її подруг не раз їхали на Схід.

Два роки тому від волонтерів ВолиньSOS, Анастасія дізналася, що в Німеччині є українська діаспора, яка хоче допомогти українським діткам. Люди мають бажання та можливість втілити в життя дитячі мрії від імені  Святого Миколая. Не скористатися таким шансом наша волонтерка не могла. Вирішила зв’язатися з діаспорою. На її велике здивування, засновником благодійної спільноти була її давня приятелька, яка кілька років тому виїхала в Німеччину на постійне місце проживання, Лідія Веремчук.

Анастасія Стасюк з волонтеркою Тетяною Должко
Анастасія Стасюк з волонтеркою Тетяною Должко

«Я тоді зібрала листи діток учасників АТО, а цього року долучила ще й з малозабезпечених сімей, сімей бійців АТО, тих у кого загинув тато на війні, а також діток напівсиріт, - пригадує жінка. – Ці листи доправили в Німеччину і роздали по одному кожній сім’ї з української діаспори і вони вже купували подарунки».

Також читайте: Діти учасників АТО отримали подарунки від німецьких благодійників.


Кому лялька Барбі, кому конструктор чи вертоліт, а той цілий велосипед, - все це добро, яке переслали благодійники з Німеччини, Анастасія Стасюк з депутатом райради, Володимиром Паламарем, розвозили по найвіддаленіших куточках району від самого ранку аж до півночі.

Анастасія Стасюк на одному з майстер-класів під час благодійного концерту, які Самооборона організовувала, задля збору коштів для потреб бійців АТО
Анастасія Стасюк на одному з майстер-класів під час благодійного концерту, які Самооборона організовувала, задля збору коштів для потреб бійців АТО

«Ні, я не втомилася, як ви кажете, волонтерити, - посміхаючись відповідає на поставлене запитання жінка. – Ви просто не уявляєте, яке то щастя дарувати дітям радість. Вони ж як відкривають ці пакунки, то просто горять позитивом, який спонукає шукати нові  можливості, аби радувати їх знову. А коли везеш діток на розваги до Луцька, чи Львова, в місця де вони до цього не бували, ти, ніби, показуєш їм інший світ, світ великих можливостей, який вони неодмінно в майбутньому мають підкорити». 

Читайте: Діти загиблих бійців АТО провели вікенд у Львові.


Неодноразово Анастасія Стасюк за сприянням ВолиньSOS возила по селах для конкретних сімей гуманітарну допомогу. Бувало – для лежачих людей підгузки, постіль, теплі речі. А чоловік Насті, не тільки підтримував, але й активно допомагав дружині в усіх починаннях. А там де є взаєморозуміння, там панує доброта, якою можна поділитися з навколишніми.

Нині Анастасія Стасюк вдруге стала мамою. Маленькому Дмитрику за кілька днів виповниться чотири місяці. Тож нині життя жінки зосереджене навколо діток та чоловіка.

1
Разом - сила!
Разом - сила!

Та незабаром до кожного слухняного, чи неслухняного дитятка прийде Святий Миколай. І звісно, він, обов’язково, завітає до підопічних Анастасії Стасюк. Адже добро немає меж та декретів.

Ірина Зенц

Коментарі
06 Грудня 2017, 11:59
Настя ти Молодець !
06 Грудня 2017, 14:07
Насття так тримати и людям допомагати може влада переминиться от таки люди будуть керувати добре!!!
06 Грудня 2017, 15:46
МОЛОДЕЦЬ НАСТЯ РОСТИ СВОІХ ДІТОК І ДОПОМАГАЙ ДРУГИМ ЯКІ ПОТРЕБУЮТЬ ДОПОМОГО МИ В ТЕБЕ ВІРИМО ЩО ТИ СПРАВИСЯ ТИ ХОРОША МАМА І ДРУЖИНА
06 Грудня 2017, 21:09
Настя молодець! Допомагай діткам ти дуже завзята і наполеглива чудова мама
07 Грудня 2017, 00:39
Настя дякуємо за все!
07 Грудня 2017, 15:55
Настя, ти приклад для всіх нас) потрібно вміти дарувати своє тепло і доброту
13 Грудня 2017, 23:06
Настуне, а це не дивина, бо ти ж суцільний позитив. Я рада за тебе. Хай тобі щастить!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024