Рожищенський бухгалтер: «Працювати треба так, щоб було все копійка в копійку»

16 Липня 2017, 10:15
4647

Кожного року 16 липня відзначають День бухгалтера України.

Це свято приурочене всім працівникам бухгалтерського справи. Свою історію воно починає з 1999 року, коли був ухвалений Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». На офіційному його рівні почали відзначати з 2004 року.

Бухгалтер – професія складна і багатогранна. Вона не стоїть довго на одному місці і вимагає постійної вдосконалості. 

З нагоди професійного свята ми поспілкувалися з досвідченим бухгалтером, майстром своєї справи – Галиною Момот.

Народилася жінка в селі Красів Горохівського району. Як закінчила школу, то вступила до Луцького технікуму радянської торгівлі. Галина Іванівна не одразу мріяла стати бухгалтером. Спочатку вона вступала до Луцького педагогічного інституту на вчителя англійської мови.

«У школі ми були перший клас, який почав вчити англійську мову. Книжок з іноземної тоді ще не було, тому вчителька матеріал подавала зі своїх зошитів», – розповідає пані Галина.

На вчителя Галина Момот не вступила, адже не вистачило одного бала. Жінка зазначає, що іноземну склала на відмінно, а ось в диктанті, напевно, допустила якусь помилку.

Не поталанило вступити до педінституту, то спробувала свої сили на бухгалтера. У пані Галини дядько був бухгалтером, тому й сама вирішила опанувати себе в цій професії. Здобувала фах Галина Іванівна в технікумі радянської торгівлі.

«Навчання давалося дуже легко, адже є нахил до точних наук. Ми прийшли вчитися, тому мусили виконувати усе, що задавали.

У навчальному закладі мені дуже подобалися вчителі, директор Баранов, нині вже покійний. Він був гарною людиною. Наша група була дуже дружньою, хоча навчалася я не лише з однолітками, а й старшими від себе студентами. Атмосфера в технікумі завжди була затишною і приємною.

Директор ніколи не кричав на нас, а тільки в себе в кабінеті спокійно все пояснював», – з усмішкою на обличчі ділиться враженнями співрозмовниця.

За час навчання пані Галина проходила практику на колишньому Мар’янівському маслозаводі. Масло тоді було дуже смачне, запахи огортали все село. Возили їх і в Львівський холодильний маслозавод. Загалом працювати на заводах подобалося Галині Іванівні.

Після закінчення технікуму залишилася працювати в ньому бухгалтером. Потім працювала два роки на Луцькому  пластмасовому заводі завскладом. Опісля жінка вийшла заміж і доля «занесла» сюди, в Рожище.

З 10 червня 1985 року по сьогодні працює бухгалтером в Рожищенському коледжі ЛНУВМ та БТ ім. С. З. Ґжицького. Обіймає цю посаду вже 32 роки. Чималий досвід за плечима тендітної жінки.

«Працюю разом з Тетяною Давидюк, головним бухгалтером, по нині. Разом пережили п’ять директорів коледжу. Зі всіма підтримували гарні стосунки, зі всіма співпрацювали», – зазначає пані Галина.

Робота бухгалтера дуже подобається Галині Момот своєю точністю, подобається тим, що постійно потрібно знаходити кожну копійку, аби все зійшлося.  «А ще ж раніше комп’ютерів не було, то було важче. І ми шукали всі цифри, робили звіти, тобто щоб було, як то кажуть, копійка в копійку», – підкреслює бухгалтер.

«До цього року допрацювалася добре, ні з ким не судилася, стараюся завжди з людьми знаходити спільну мову. Бухгалтерська робота, звичайно, вимагає багато знань і нервів. Але вона не так важка, як відповідальна», – додає Галина Іванівна.

Жінка розповіла нам, що бухгалтер повинен володіти такими рисами як чесність, справедливість і обов’язково добре ставитися до людей.

На завершення розмови Галина Момот щиросердечно вітає всіх із професійним святом, бажає міцненького здоров’я, терпіння, кавказького довголіття і всього найкращого.

Район.Рожище теж вітає усіх бухгалтерів зі святом. Бажаємо усім професіоналам своєї справи сьогодні гарно відпочити! Бажаємо, щоб витрати не перевищували доходи, а життя було не в кредит, а в радість. Нехай старанність матиме гідну винагороду!

Анна Манюхіна

 

Коментарі
17 Липня 2017, 16:45
галина іванівна грамотний спеціаліст а ще хороша мама і надзвичайна бабуся яка доглядала маленьку внучку коли син з невіскою поїхали на заробітки здоровя вам і всіх благ
02 Грудня 2021, 08:16
Hello. And Bye.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024