Рожищенська вокалістка співала для військових у зоні ООС

18 Жовтня 2018, 11:30
Вокалістка РД «Просвіта» Надія Козій 7720
Вокалістка РД «Просвіта» Надія Козій

Вокалістка РД «Просвіта» Надія Козій спільно зі зведеним військовим оркестром прикордонників їздила на Донбас, аби піснею привітати військових з Днем захисника України.

Співали артисти у багатьох містах Донбасу, зокрема, у Гірнику, Краматорську та Бахмуті. Були й в населених пунктах за 20 км до передової.

Далека дорога, по кілька концертів на день, зовсім не виснажили співачку, а навпаки, додали впевненості, що все зробила правильно.

«Кажуть, що треба підтримувати моральний дух бійців. Там де була я, моральний дух високий і я сама набиралась оптимізму у хлопців. Я багато співала. Але такої публіки, як у зоні операції об'єднаних сил, у мене ще не було»,- усміхаючись каже Надія.

Вона згадує, що не тільки військовослужбовці, а й мешканці міст з радістю слухали українську пісню.

«У Будинку культури міста Бахмут директорка клубу, хоча сама російськомовна, але дуже закохана в українську пісню, тому намагається, аби в її закладі культури співали виключно українською.

Дуже хороші там люди. Особливо приємно було чути вдячність від місцевого населення, які запрошували приїздити ще», - каже наша землячка.

Дивишся на Надію та розумієш, що поїздка на передову – то ніяке не самоствердження для співачки, а необхідність. І вона щаслива від того.

«Звісно на сході дуже напружена ситуація. І сказати, що я не боялася їхати туди, то буде неправдою. Особливо, психологічно тисне сірість регіону, зруйновані будинки, військова техніка.

Але я бачила, що поступово все відновлюється, робляться дороги, оновлюються фасади будинків. Дасть Бог, закінчиться війна і цей край забуяє квітами та піснями», - зауважує співачка.

Надія Козій не виключає того, що знову поїде з концертною програмою на Схід.

«Хлопці та й мирне населення потребують української пісні та живого спілкування з людьми із інших областей України. І якщо я можу співати та приносити цим радість, то чому цього не робити?», - оптимістично заявляє вокалістка РД «Просвіта».

Варто зауважити, що за активну волонтерську діяльність, свідому громадянську позицію, вагомий особистий внесок у справу патріотичного виховання та підтримання морально-психологічного духу Краматорського прикордонного загону в зоні проведення ООС Надію Козій нагородили Грамотою.














2

ФОТО Надії Козій

Коментарі
18 Жовтня 2018, 23:08
Молодчинка
19 Жовтня 2018, 02:40
молодець
20 Жовтня 2018, 01:52
Надійка ти молодчинка
22 Жовтня 2018, 10:49
Надя ти супер молодець
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром