ФутболНаРайоні: огляд сьомого туру Чемпіонату Волині з футболу

17 Жовтня 2018, 12:00
1960

Рожищенськи футболісти непогано зіграли у 7 турі обласного Чемпіонату з футболу.

Шанувальники найпопулярнішого спорту з нетерпінням чекали 7 тур обласного Чемпіонату, в якому за календарем заплановано матч між представниками Рожищенського району ФК «Рожище» і копачівським «Торпедо».

До цього матчу команди підійшли з різним настроєм.

Представник райцентру після непоганого старту мав і поразки – 1:4 в Локачах і 0:6 в Княгининку.

Дещо краще виглядали справи в копачівського клубу – після «сухої» нічиєї в Ковелі, результативна (2:2) в Нововолинську. Гра, про яку варто сказати окремо, адже по ходу гри «Торпедо» двічі вело в рахунку 1:0 і 2:1, а прикрий гол пропустили на 90+3 хвилині.

Саме після цієї гри «Шахтар» мобілізувався і переграв чинного віце-чемпіона НФК «Боратин» 4:2 вже в крайньому турі.

Тож минулої суботи, 13 жовтня, на поле Рожищенськоі РДЮСШ вийшли суперники по-спортивному «злі» з невгамовним бажанням здобути 3 очки після невиграшних серій.

Перший тайм проходив з-за рівної гри – господарі «креативили» в центрі зусиллями Михайла Соміка та Дмитра Дмитрука, гості ж атакували флангами через швидких Богдана Драгана й Андрія Клімішина.

Напівмоменти так і не дали результату, на перерву команди пішли з нулями на табло. Гра оживилась в другій половині, після тренерських замін і настанов в роздягальнях.

Ініціатива перейшла до більш досвідчених гостей, а рожищани старались атакувати на контратаках. Одна з них ледве не завершилась голом. Стас Степанюк пройшов на фланзі двох опонентів і прицільно подав в карний майданчик на Романа Ткачука, «постріл» якого впевнено парирував голкіпер «Торпедо» Роман Братчик.

Гра й надалі проходила з перевагою Копачівки, але свисток арбітра про кінець гри зафіксував нульову нічию.

Для «Торпедо» вона вже стала четвертою за сім турів. Команді явно бракує харизми в атакувальних діях і як підсумок лише одна перемога в семи іграх.

ФК «Рожище» здобуло важливе очко в плані турнірної стратегії й психологічної стабілізації. Містяни немало забивають, але й, на жаль, пропускають.

Як підсумок початкової половини першого кола, команди можна віднести до середняків Чемпіонату Волині. Та й в турнірній таблиці вони розмістились поряд з 7 балами в кожного.

В наступному турі команди чекають чи не найважчі випробування: рожищани поїдуть в Боратин до одного з фаворитів першості, а Копачівка прийматиме лідера змагань і чинного чемпіона луцький ЛСТМ 536.

Клубу з Рожища буде зовсім непросто, адже Боратин після двох підряд поразок буде абсолютно вмотивований.

Ще важче буде для «Торпедо» – лучани «йдуть в ногу» з земляками із Вотрансу, то ж будь-яка осічка перешкодить лідерським перегонам.

Тим цікавіше очікуємо на 8 тур, який почнеться вже в суботу.

Анатолій Мищук, голова Федерації футболу району

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024