Рожищенські артисти підкорювали фестиваль повстанської пісні «За Україну. За її волю»

17 Жовтня 2018, 10:30
4637

Артисти з Рожища їздили на І Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну. За її волю».

В суботу та неділю,13 й 14 жовтня, народний аматорський фольклорний ансамбль «Писанка», народний аматорський гурт народної музики «Любо» РД «Просвіта» та Марія Поліщук методист з народної творчості РД  «Просвіта»  взяли  участь у І Всеукраїнському фестивалі повстанської пісні «За Україну. За її волю», що проходив у Луцьку.

У ці дні обласний центр зібрав у себе 45 фольклорних колективів  з усієї Волині, а також інших областей  України. Рожище, на цьому святі повстанського духу, представляли народний аматорський гурт народної музики «Любо» РД «Просвіта», керівник Сергій Горбач та народний аматорський фольклорний ансамбль «Писанка», керівник Валентина Добровольська.

Чимало люду зібралося на Театральному майдані послухати повстанських пісень та приємно і з користю провести час.  Наповнення фестивалю вражало, тут можна було повністю поринути в атмосферу повстанського духу: виставка навчальної бойової техніки, автоматів, гранат, з якими можна сфотографуватися, курені, криївки, виставкові стенди, що розповідали про героїчну боротьбу УПА, українська старовинна вишивка.

Словом, було на що подивитися і кого послухати, а смачні аромати української кухні, що розходилися Театральним майданом, нагадували про необхідність вчасно перекусити.


Рожищани повернулися з фестивалю сповнені позитивних емоцій та вражень, впевнені, що наступного року знову співатимуть «За Україну. За її волю».








Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024