Іменинники, свята та події цього дня

01 Липня 2016, 08:35
1306

Доброго ранку, любі читачі!

Сьогодні п'ятниця, 1 липня. Навіть найбільш неприємні події можуть зробити свій корисний внесок у життя — стати хорошим досвідом чи початком нових звершень. Тож менше розчарувань і побільше ранкового позитиву разом з філіжанкою улюбленого напою. Приємного вам кавування і неодмінно хорошого настрою протягом дня!

До уваги читачів: якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

1 липня відзначають іменини Василь, Віктор, Леонтій, Олександр.

1200 рік   — у Китаї винайдено сонячні окуляри. Вони знадобилися суддям для захисту очей під час довгих для судових засідань.  

У 1877 році  у  Лондоні почався перший Уїмблдонський тенісний турнір.  Першість розігрували тільки серед чоловіків. Переможцем став Спенсер Гор. За право спостерігати фінальну гру глядачі платили один шилінг.  Вімблдонський турнір (чемпіонат) — найпрестижніший і найстаріший двотижневий турнір великого тенісу, який відбувається щорічно в кінці червня — на початку липня на кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу й крокету в Лондоні, Англія. Турнір третій за ліком серії Великий шолом (після Australian Open та Roland Garros) і єдиний, що проводиться на кортах із трав'яним покривом.  

1911 року   польський біохімік Казимир Функ вперше використав слово"вітамін". Тоді виділяли лише 2 вітаміни — А (жиророзчинний), В (водорозчинний), сьогодні їх кількість сягає десятків.

 1915-й — перша сцена роздягання в кіно: австралійська акторка Аннетт Келлерман оголилася у фільмі "Дочка Нептуна".  1 липня народилися: У 1804-му народилася  Жорж Санд, французька письменниця 19 століття.

1934-го— Клод Беррі, французький кінорежисер, володар "Оскара" 1966 року за короткометражний фільм "Курча".

У  1961 році народилася  Діана Маунтбаттен-Віндзор, принцеса Уельська.  Була дружиною принца Чарльза. Одна з найпопулярніших в світі жінок свого часу, Діана багато займалася благодійною та миротворчою діяльністю (зокрема, була активісткою руху за припинення виробництва протипіхотних мін та боротьби зі СНІДом). У Великій Британії вважалася найпопулярнішим членом королівської сім'ї - її називали Queen of Hearts. У період її шлюборозлучні процесу з принцом Чарльзом симпатії громадської думки були переважно на її боці. Діана загинула в Парижі в автомобільній катастрофі разом із коханцем Доді аль-Файєдом в 1997 році.

1967 року народилася  Памела Андерсон, американська фотомодель і акторка, секс-символ. Здобула популярність знявшись у кількох телесеріалах, зокрема "Рятівники Малібу", а також як модель журналу Playboy.
 

- Лікарю, - говорить молодий чоловік на кушетці, - ви повинні мені допомогти. Щоночі я бачу сон: лежу в ліжку і п'ять чарівних дівчат починають знімати з мене одяг, а я їх відштовхую!
- Так чим же я можу вам допомогти?
- Зламайте мені руки!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024