В Рожищі відзначили День захисника України

13 Жовтня 2018, 16:25
6928

В п’ятницю, 12 жовтня в РД «Просвіта», з нагоди Дня захисника України та 76-ї річниці утворення Української Повстанської Армії,  відбулися урочистості та святковий концерт «Героїв країна – моя Україна».

В багатому на подвиги літописі українського воїнства було безліч битв і дат, гідних стати святом, проте ще з козацьких часів день Покрови Пресвятої Богородиці був святковим днем захисників Вітчизни. Багато років  поспіль 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української повстанської армії — військово-політичної формації українського визвольного руху. А  з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. Цей день став не просто державним святом, а, направду, святом  всенародним, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, волонтери , дорослі і  діти — всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над загарбниками.

1

3

В п’ятницю, 12 жовтня в РД «Просвіта» урочистості, з нагоди Дня захисника України 76-ї річниці утворення Української Повстанської Армії, розпочали Державним гімном. Далі з вітальними словами до присутніх звернулися Інна Гайворонська - голова РДА, Андрій Музика – голова районної ради та підполковник Олег Алєксєєв - військовий комісар районного військового комісаріату.

1

3

По завершенні офіційної частини, свято продовжилося концертом «Героїв країна – моя Україна».

Першими з композицією «Мрія», вийшли на сцену юні вихованці театральної студії РД «Просвіта» (керівник Наталія Марценюк). Дитяча щирість вражала і справді вірилося, що зовсім скоро, обніметься вся українська родина і жаданий мир до нас прийде.

2

На зміну юним артистам, на сцену піднялися ті, хто в дитинстві та юності на собі відчув важкість повоєнних років, але в своєму серці зберіг всепоглинаючу любов до життя, народний аматорський хор «Надвечір’я» (керівник Алла Павлюк).

1

Далі своє мистецтво глядачам дарували вихованці дитячої музичної школи акордеоністка  Каріна Безушко та ансамбль гітаристів (керівник Світлана Семенюк).

1

1

Незмінно тепло приймала публіка виступи зразкового ансамблю танцю «Росинка» БДТ (керівник Алла Ковальчук).

3

Аполодисментами зустрічали і проводжали глядачі  Сергія Горбача – соліста РД «Просвіта», Заслуженого артиста естрадного мистецтва України Олександра Голощука,  народний аматорський  ансамбль «Колорит» РД «Просвіта» (керівник Світлана Павлючик),  народний аматорський фольклорний ансамбль «Писанка» та гурт «Славні Козаченьки»  (керівник Валентина Добровольська).

1

1

Чоловічий вокальний квартет  «Акорд», у складі заслужених артистів України Олега Гонтара, Миколи ПаліяВіктора МрочкаАндрія Зарицького, свій виступ присвятив саме матерям  воїнів, які захищають Україну.  Приємно, що чоловіки подарували не лише свої пісні, а й квіти матерям загиблих хлопців з Рожищенського району.

1

1

Завершувалася концертна програма виступами народного аматорського духового оркестру   (керівник ВалентинЧербаджі) та народної  аматорської  хорової капели працівників культури (керівник Сергій Горбач). Неймовірне піднесення запанувало в глядацькій залі коли зазвучав «Реве та стогне Дніпр широкий» - цей твір зал приймав стоячи.  А молитву «Боже, великий єдиний» глядачі виконували разом з артистами.

1

1


1

1

1

1

1

1


2

1


1

1

1

1

1

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024