Рожищанам не вистачає безкоштовних препаратів інсуліну

10 Жовтня 2018, 14:45
3821

В Рожищенській районній раді обговорили проблему забезпечення хворих  препаратами інсуліну.

У вівторок, 9 жовтня, під час чергового проведення Дня депутата в Рожищенській райраді, учасники розглянули ряд актуальних питань.

Зокрема, про стан забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну в районі. Про це присутніх поінформував заступник головного лікаря Рожищенської ЦРЛ Олександр Моргун.

За словами лікаря, в районі нараховують 204 хворих. Цьогоріч збільшилась кількість на 32 людини. Потреба в грошах на рік становить 1,2 млн грн. У цьому році було використано 714 тис. грн з них 614 тис. грн державних коштів і 100 тис. грн залишок з минулого року. На наступні місяці потрібно близько 105-108 тис. грн на місяць, але, на жаль, таких грошей немає.

Завідувачка рожищенської аптеки «Волиньфармпостач» Оксана Смалюк зазначила, що дуже важко пояснити людям чому ліки є, але їх не відпускають, бо держава не виділила коштів з бюджету. Хворі не знають в які двері стукати та де шукати порятунку.

Як зауважив Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук, до нього постійно приходять люди з цією проблемою та просять допомогти у її вирішенні. «Як ви розумієте, при всьому бажанні допомогти, я не маю жодних законних підстав, щоб вирішити цю проблему», - підсумував міський голова.

«Треба щоб Міністерство охорони здоров’я надіслало письмове роз’яснення щодо цієї проблеми, аби люди знали у чому причина і на що сподіватися: на себе, чи на державу», - додав депутат районної ради Олександр Кучірка.

Після обговорення цього питання, заступник голови райради Раїса Кучмук узагальнила, якщо протягом кількох днів не буде жодних зрушень стосовно проблеми, то вона буде звертатися до своїх колег-депутатів, щодо колективного звернення до Міністерства охорони здоров’я з вимогою роз’яснити чому виникла така проблемна ситуація з забезпеченням життєво необхідними препаратами.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024