В селі Тихотин встановили хрест під будівництво храму

10 Жовтня 2018, 10:00
6455

У вівторок, 9 жовтня, в селі Тихотин Рожищенського встановлено  хрест під будівництво нового храму.

З благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла, чин заснування церкви апостола і  євангеліста Іоана Богослова та встановлення  хреста  здійснив канцлер Волинської єпархії  УПЦ КП протоієрей Микола Цап.

У свіїй проповіді душпастир наголосив, що така подія, коли ми стаємо свідками освячення місця під будівництво нового храму,  трапляється раз на декілька поколінь.

«Ми встановлюємо православний хрест, -  звернувся він до всіх присутніх, -  на знак того, що на цьому місці будуватиметься Божий дім, до якого щонеділі та кожного свята будете приходити, ділитися своїми радощами чи сумом, просити в Бога благословення на свої діла. Оскільки цього дня церква вшановує пам’ять апостола і євангеліста Іоана Богослова, якого ще називають «Апостолом любові», то нехай ця велика любов передається всім жителям села, аби мали християнську любов між собою».

«Маємо надію, - продовжив канцлер, - коли освячуватимемо новозбудований храм, який тут постане, то вже будемо молитися в єдиній українській помісній церкві».

Також священик закликав присутніх, вносити свою посильну лепту в  будівництво храму. Навіть найменша пожертва має значення і не залишиться без уваги, оскільки кожної Літургії возноситься молитва за будівничих і жертводавців святої церкви. У храмах  моляться  за благодійників, навіть, коли тих вже немає серед живих.

Канцлеру  Волинської єпархії співслужили декан Рожищенського благочиння УПЦ КП митрофорний  протоієрей Василь Шняк, намісник монастиря Успіння Пресвятої Богородиці в села  Сокіл ігумен Яків Мільян, протоієрей Микола Коновалов, який на даний час опікується селом Тихотин і є настоятелем храму Святого Духа в Рудці-Козинській та інше місцеве духовенство.

1

На Службі Божій  був присутній сільський голова Володимир Уринюк, який, власне, й започаткував цю добру справу – зведення храму в селі Тихотин.






1

1

1

1

Коментарі
13 Жовтня 2018, 12:08
хороша справа
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024