9 жовтня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

09 Жовтня 2018, 07:10
Доброго ранку, шановні читачі. Сьогодні вівторок, 9 жовтня. 6690
Доброго ранку, шановні читачі. Сьогодні вівторок, 9 жовтня.

Доброго ранку, шановні читачі. Сьогодні вівторок, 9 жовтня.

Щиро бажаємо вам успішно досягнути всіх поставлених цілей, нехай не покидає вас ентузіазм та чудовий настрій. Нехай поруч будуть ті, хто вас цінує, дорожить вами та радіє за вас.

День ангела святкують: Єфрем, Іван

Район.Рожище вітає іменинників та бажає усіляких гараздів, мирного неба і здійснення мрій

9 жовтня православна церква вшановує пам'ять святого євангелиста та апостола Іоана Богослова, якого Ісус Христос покликав на проповідь Євангелія. Згодом саме Іоан став улюбленим учнем Христа, тому став  свідком багатьох подій, що відбувалися в житті Спасителя.  Ісус  любив його за жертовність  та душевну чистоту та доручив святому турботу про свою  матір Марію.

Цей день в історії:

  •  1874 рік -  відбулося  створення Всесвітнього поштового союзу. Цього дня починаючи з 1957 року відзначається Всесвітній день пошти. За ініціативою генерального поштмейстера Північнонімецького союзу фон Штефана 21 держава підписала в Берні угоду про поштовий зв'язок і створення Міжнародного поштового союзу, що забезпечувало безперешкодне пересилання міжнародної кореспонденції.
  •  1855-й рік   - американець Джошуа Стоддард отримав патент на сирену. Цей пристрій, що працював від струменя пари, за задумом автора, призначався для церков, але знайшов своє практичне застосування на суднах і в цирках.
  • 1894-го  року  в Нью-Йорку на фотостудії Carbon відбулась демонстрація "чарівного ліхтаря", попередника кінопроектора. Принцип його дії полягав у проектуванні на білу стіну фотозображень, нанесених на скляну пластину
  •  1963-го -  через оповзні у Альпах не витримали стіни другої у світі по висоті греблі "Вайонт" і водосховище, вийшовши з берегів, затопило декілька італійських сіл, що привело до загибелі 1190 чоловік. 
  • 1989-й рік   - по Центральному телебаченню колишнього союзу відбувся перший сеанс оздоровлення вінницького лікаря-психотерапевта Анатолія Кашпіровського. З інтервалом у два тижні пройшли шість передач, під час яких мільйони наївних людей прислухались до "установок" цілителя, настроювали свої "будильники", зарубцьовували шрами, "розсмоктували" пухлини і підставляли до екрану хворі частини свого тіла.

Погода:  Ранок та день у Рожищі будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Без опадів. Температура повітря підніметься до +12..+14 °C, на вечір опуститься до +8 °C.

Народний прогноз погоди:  У народі примітили, якщо на Богослова сніг, то зима ввійде в свої права на Михайлів день (21 листопада). Якщо дощ зі снігом – з середини січня і до середини лютого тричі варто чекати сильної відлиги. Якщо сонячно і тепло – липень буде дощовим і холодним. А ще кажуть, хто не посіявся до Івана Богослова, той не вартий доброго слова. То ж, до 9 жовтня селяни закінчували всі роботи в полі й починали стежити за опадами, за якими передбачали погоду. Ще перед відправленням в довгу дорогу, молилися  Іоанну, оскільки вірили, що дороги зазвичай притягують нечисту силу, і шлях може бути досить небезпечним. Говорили, що на таких дорогах живуть відьми, небіжчики та інші духи, загиблі без покаяння. На перехрестях по ночах лісовики грають, чекають на мандрівників, лякають і вбивають їх. Тому, говорили, що людині, яка опинилася у дорозі після заходу сонця, потрібно бути дуже обережним. Особливо треба було остерігатися нечистої сили п'яних людей.

Народні прикмети:

  • Сніг пішов 9 жовтня - через 40 днів настане зима
  • Дощ зі снігом 9 жовтня - в січні буде три сильних відлиги
  • Після тривалого затишшя 9 жовтня починає дути сильний вітер - буде дощ або сніг
  • Протягом дня температура повітря практично не змінюється - такою вона залишиться і в найближчі дні
  • Рожевий, жовтий або золотий захід - хороша погода буде
  • Яскраві зірки - погода буде приємною. Тьмяні зірки віщують дощ або сніг
  • Йде дощ 9 жовтня - негода триватиме ще 2 тижні

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024