Рожищенські школярі два тижні боролися за звання кращих туристів

26 Червня 2016, 08:00
3145

Протягом двох тижнів з 8 по 21 червня на турбазі «Юний турист» поблизу села Лище Луцького району відбувався VІ обласний зліт-змагання з туризму серед учнів сільських шкіл І-ІІ ступенів, присвячений пам’яті Ігоря Коротуна, організований Волинським обласним Центром туризму, спорту та екскурсій.

Про це повідомляють у інформаційному відділі ЦТСЕ. У зльоті взяли участь понад 100 дітей – учні сільських шкіл І-ІІ ст. з різних районів області.

 


«В цьому році ми відновили першопочаткову форму зльоту і проводили його в рамках наметового туристсько-спортивного табору, – говорить директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін. – Попередні роки такі змагання відбувались під час І-ої оздоровчої зміни у таборі «Сонячний». Основна мета їх проведення – це залучення сільських дітей до спорту, здорового способу життя, активного та корисного відпочинку, надання можливості сільським школам проявитись в обласних заходах, адже порівняно із закладами нового типу – ліцеями, гімназіями, вони мають набагато менше можливостей.

Такі змагання в рамках наметового табору – це унікальна школа життя, де діти, перебуваючи в природних умовах, набувають вмінь і навичок самообслуговування, облаштування побуту, самоорганізації, роботі в команді, навчаються долати труднощі, вивчають рідний край під час подорожей. У такій цікавій і доступній дітям формі досягається головна мета – виховання самодостатнього, національно свідомого, здорового громадянина України».

До програми зльоту входили змагання з техніки пішохідного, водного та велосипедного туризму, спортивного орієнтування.

 


Спочатку з дітьми проводили тренування та майстер-класи, щоб підготувати до змагань. Потім відбувались самі змагання. Діти долали туристську «Смугу перешкод», «скелелазну» стінку на полігоні турбази, водні дистанції «слалом» на байдарці та човні, вправлялись у фігурному водінні велосипеда, долали дистанції велокросу та демонстрували свої вміння з орієнтування на місцевості у гараздженському лісовому масиві.

За першість серед сільських загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів змагались 10 команд юних туристів з різних територій області. Найкращі результати з техніки пішохідного та велосипедного туризму показали школярі села Промінь Луцького району, у водному туризмі лідерами стали юні туристи села Оленине Камінь-Каширського району, а найспритнішими орієнтувальниками виявились учні загальноосвітньої школи села Гаразджа Луцького району.

Ще одним заліковим видом зльоту був туристсько-краєзнавчий похід. За 4-5 днів діти здійснили походи 2-го ступеня складності за запропонованими організаторами маршрутами протяжністю більше 60 кілометрів територією Луцького та Ківерцівського районів. Під час подорожі діти долали певні природні перешкоди, орієнтувались по карті, проводили краєзнавчо-пошукову роботу, виконували спеціальні туристські завдання. Найбільше балів за виконання завдань на маршруті набрали школярі села Тагачин Турійського району. 

 



   
Крім залікових видів кожного дня діти вправлялись у різноманітних конкурсах та вікторинах: надання долікарської допомоги, туристсько-краєзнавчих навичках, демонстрували свої таланти у художній самодіяльності.

За результатами всіх випробувань Кубок переможця зльоту отримали юні туристи села Промінь Луцького району, друге місце посіли учні ЗОШ села Гаразджа Луцького району і замкнули трійку лідерів команда села Квітневе Рожищенського району. Переможці та призери, а також тренери команд були нагороджені грамотами управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, дипломами обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, кубками та медалями.

Коментарі
26 Червня 2016, 11:49
Гарний захід, побільше таких для дітей
27 Червня 2016, 23:27
А школу в квіттневому хочуть закрити.
05 Липня 2016, 09:48
Ото такі йолопи в рожищенському районі керують районом.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39