Як рожищани у Володимирі фестивалили

03 Жовтня 2018, 16:30
Людмила Мосійчук, учасниця ансамблю «Колорит» 4823
Людмила Мосійчук, учасниця ансамблю «Колорит»

Рожищани побували на фестивалі у Княжому місті.

30 вересня рожищенські митці побували у місті Володимирі-Волинському, де відбувся яскравий фестиваль «Український коровай - сузір'я».

Рожищенський район на цьому самобутньому святі традиційної української культури представили народний аматорський ансамбль «Колорит» РД «Просвіта», керівник Світлана Павлючик та методист по народній творчості РД «Просвіта» Марія Поліщук.

Цей фестиваль є щорічним і проходить вже в одинадцяте, кожного разу збираючи чималу кількість учасників та глядачів. Цього разу свято розпочиналося виступом народної артистки України Ніни Матвієнко, а нашому «Колориту» випала честь закривати концертну програму. Рожищенські артисти повною мірою виправдали очікування глядачів, українські пісні у їхньому виконанні захоплюють та полонять, бадьорять дух, а ноги самі просяться до танцю. Тож гарячі аплодисменти та слова вдячності були цілком заслуженою винагородою учасникам «Колориту».

5

Окрім концертної програми, фестиваль був наповнений різноманітними багатими виставками: тут і весільні світлини, і короваї, і дідухи. Милуєшся такою красою і розумієш, що вміння, вправність, фантазія волинських майстринь та господинь не мають меж. Уся ця феєрія народного духу  супроводжувалася святковим ярмаркуванням, тобто, не лише око можна було потішити.

Марія Поліщук представляла на виставці майстерно виготовлений сніп та красивий і, безумовно, смачний коровай.

Повернулися рожищани зі свята не лише з хорошими, незабутніми враженнями, а й з грамотами та дипломами за майстерність та збереження традиційної культури нашого народу.

Фото Людмили Мосійчук 
















 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром