"Укравтодор" зобов’язав облавтодори проводити закупівлі через систему ProZorro

24 Червня 2016, 10:55
1454

"Укравтодор" зобов’язав облавтодори проводити закупівлі усіх матеріально-технічних ресурсів лише через електронну систему торгів ProZorro.
 

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору", інформує УНІАН.

Держагентство впевнене, що завдяки використанню відкритих онлайн-майданчиків, закупівлі необхідних матеріалів та техніки проводитимуться виключно у постачальників і це допоможе значно зекономити витрати на дорожні роботи.

"Є доволі відома усім схема відмивання державних грошей – купівля товарів через посередників. Зобов’язавши державних підрядників купувати усі необхідні матеріали та техніку на ProZorro, я впевнений, що ми позбудемося корупції у такий спосіб та не будемо вдвічі або, навіть, у тричі переплачувати за дорожні матеріали", – зазначив Євгеній Барах, тимчасовий очільник Укравтодору. За його словами, облавтодори не підпадають під дію нововведеного Закону "Про державні закупівлі". Однак, в умовах посилення контролю за прозорим та ефективним використанням бюджетних коштів, Укравтодором було прийнято це рішення.  До 30 червня ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", що є керуючим органом облавтодорів, організує сталу роботу для впровадження системи відкритих електронних закупівель державними підрядниками. У Укравтодорі сподіваються, що усі закупівлі матеріалів та техніки для проведення дорожніх робіт здійснюватимуться на  ProZorro вже у липні. 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024