30 вересня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

30 Вересня 2018, 07:30
Доброго ранку, читачі 6393
Доброго ранку, читачі

Доброго ранку, читачі. Сьогодні неділя, 30 вересня.

Перший осінній місяць добігає кінця, однак попереду у нас – жовтогаряча осінь. Нехай прохолода не лякає вас, адже ранок може бути дуже теплим і затишним з горнятком ароматної кави. Радісного вам прокидання і гарної неділі!

У неділю, 30 вересня 2018 року, у календарі декілька професійних свят і цікавих дат. Серед них - Всеукраїнський День бібліотек, Всеукраїнський день дошкілля, День усиновлення, Міжнародний день перекладача (International Translation Day).

Сьогодні ювілейний День народження святкує мужній чоловік, захисник України – Андрій Ганнущенко. Андрій народився в селі Степанівка, Великобагачанського р-ну, Полтавської обл, але нині проживає в селі Уляники Рожищенський району.

15 березня 2015 року чоловік добровільно мобілізований, проходив службу в 53 ОМБР. Брав участь в боях за Станиця Луганська, Щастя, Авдіївка, Зайцево. Щиро вітаємо ювіляра та бажаємо гарної долі під мирним українським небом!

Андрій Ганнущенко
Андрій Ганнущенко

День ангела святкують: Віра, Надія, Любов, Софія, Григорій, Дмитро, Іван, Мирон.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Православна церква вшановує пам'ять святих мучениць Вiри, Надiї, Любові та матерi їх Софiї. 

Цей день в історії:

  • 1472 - поява першої друкованої книги - Біблії, робота виконана Іоганном Гутенбергом у Майнці.
  • 1809 - укладення кабального договору між індіанцями і американцями в Форт Уейні, в результаті корінні жителі Америки поступилися 3 мільйонами акрів своєї землі.
  • 1813 - проголошення незалежності Парагваю.
  • 1902 - виданий патент на штучний шовк (віскоза).
  • 1929 - перша телетрансляція англійської служби "Бі-бі-сі".
  • 1945 - поразка військ НКВД в зіткненні з підрозділами УПА під Угневим.
  • 1980 - перша сертифікація пакетної технології передачі даних Ethernet.
  • 1980 - поява в Ізраїлі нової валюти - шекель.
  • 1984 - відбулася стиковка західної і східної гілок Байкало-Амурської магістралі (БАМу).
  • 1992 - відправлений у відставку перший прем'єр-міністр незалежної України Віталій Фокін. 

Погода: Сьогодні очікується +3..+13 °C, без опадів, туман, легкий вітер. Завтра: +7..+16 °C, без опадів, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: 30 вересня відзначається день пам'яті святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Люди цього дня спостерігали за журавлями: якщо вони полетять, то на Покрову (14 жовтня) буде мороз, а ні, то зима буде пізньою. З цього часу можна чекати перші заморозки у повітрі нижче -2 градусів. У цей день може бути як дощова і холодна погода, так і ясна, сонячна.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024