Фонтан у центрі Рожища працює лише на свята?

11 Серпня 2015, 14:52
2191

Рожищенський фонтан не може працювати щоденно через технічні проблеми і людський фактор. 

Єдиний у місті фонтан, якого так не вистачає рожищанам у спекотну погоду, не працює.

Як кажуть фахівці, які його обслуговують, утримання такої споруди досить клопітна справа.

Збудований фонтан був у низині, куди після тривалих дощів збігає вода з усієї центральної площі міста. Яма, де стоїть електричний насос наповнюється стоками, і обладнання доводиться вимикати. Щоб фонтан працював щоденно, потрібно задіювати чималу кількість людей, починаючи від електрика і закінчуючи працівниками, які б щоденно стежили за його чистотою. І третя проблема – людський фактор.

Наші громадяни не звикли обачно ставитись до майна громади. Через постійне сміття, яке потрапляє у воду, забиваються делікатні очисні фільтри, які не витримують такої кількості бруду. Їх потрібні щонайменше через день чистити. Фільтри зношуються, а нові коштують не дешево.

 

Зі слів Рожищенського міського голови В’ячеслава Поліщука, фонтан можна запустити після того, як він буде обмощений бруківкою і коли дощова вода не затоплюватиме яму, де розташоване електрообладнання. Якщо буде проведено цей комплекс робіт, рожищани зможуть помилуватись фонтаном вже на День Незалежності України.

 

Коментарі
03 Травня 2019, 19:47
Та хіба це фонтан? Це просто корито серед площі,куди можна качок запускати.Тож поїдьте по світу і подивіться , який має бути фонтан.Краще розваліть це корито і не смішіть людей.
03 Травня 2019, 20:50
тоді навіщо таку чудо будували!!!? грош ( ушлі) фонтана не має дійсно стоїть корито!!!!!!!!!!!!!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024