На сесії райради вкотре обирали директора Рожищенського БДТ

27 Вересня 2018, 17:05
Депутати районної ради вчергове обирали директора Рожищенського БДТ. 5836
Депутати районної ради вчергове обирали директора Рожищенського БДТ.

Депутати районної ради вчергове обирали директора Рожищенського БДТ.

У четвер, 27 вересня, під час тридцять третьої чергової сесії Рожищенської районної ради сьомого скликання, депутати слухали питання «Про призначення на посаду директора КЗ «Рожищенський будинок дитячої творчості».

Нагадаємо, у лютому цього року, очолити згаданий заклад виявили бажання дві особи – Тарас Войтович та Марія Кметюк. Однак депутати райради не підтримали жодного кандидата.

Під час тридцять першої позачергової сесії райради, яка відбулася 15 травня, депутати також не обрали директора Будинку дитячої творчості. Тоді кандидатур було аж чотири: Тарас Войтович, Марія Кметюк, Світлана Мура та Віталій Головій.

Тому великі сподівання працівники позашкільного закладу покладали на чергову 33-тю сесію Рожищенської районної ради. Адже за їх словами, такий потужний заклад, як Рожищенський БДТ, не може довго бути без керівника. А тут уже понад півроку депутати не можуть призначити на цю посаду жодного з кандидатів.

Цього разу бажання очолити згаданий заклад виявили Світлана Мура та Оксана Максим'юк. Віталій Головій завчасно зняв свою кандидатуру.

Претендентки на крісло директора Будинку дитячої творчості виступили перед депутатами з короткими промовами, ознайомили зі своєю професійною діяльністю та поділилися власним баченням розвитку позашкільного закладу.

Як відомо, призначення директора КЗ «Рожищенський будинок дитячої творчості» відбувається шляхом таємного обрання його кандидатури депутатами Рожищенської районної ради під час сесійного засідання.

Тому з метою підрахунку голосів було утворено лічильну комісію у складі депутатів Петра Козака (голова лічильної комісії), Володимира Паламаря (заступник голови лічильної комісії) та Оксани Філіпчук (секретар). Після короткої перерви, члени комісії продемонстрували депутатам зразок бюлетеня та опечатану скриньку для голосування.


У таємному голосуванні взяли участь 21 депутат. Після підрахунку голосів стало відомо, що жоден із кандидатів не набрав необхідну кількість голосів, а саме 18. Зокрема, за Світлану Муру віддав свій голос лише один депутат, за Оксану Максим'юк - 16.

Не підтримали жодного кандидата - троє депутатів. Один з бюлетенів виявися зіпсований. Отже, потужний заклад позашкільної освіти знову лишається без директора. 

Після оголошення результатів голосування в залі засідання виникла перепалка між депутатами. Зі сторони працівників Рожищенського БДТ було виголошено тезу про те, що депутати райради «не спроможні вирішувати такі важливі питання». А присутніх депутатів обурював той факт, що деякі колеги з інших фракцій відкрито ігнорують відвідування сесій, через що й виникають такі ситуації з голосуванням.

Коментарі
27 Вересня 2018, 22:02
Фракція БПП відсутня. А керівник фракції Гайворонська взагалі не знає де її підлеглі
27 Вересня 2018, 22:04
А як вона райцоном керує
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024