Рожищан з інсультом лікують за сучасними технологіями

26 Вересня 2018, 11:20
Людям з діагнозом «Ішемічний інсульт» медики можуть провести тромболітичну терапію 6030
Людям з діагнозом «Ішемічний інсульт» медики можуть провести тромболітичну терапію

Рожищан з діагнозом «Ішемічний інсульт» можуть транспортувати до Луцька задля проведення тромболітичної терапії.

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в соціальній мережі Facebook.

Медики нагадують, що нині діє державна програма МОЗ, в рамках якої проводиться тромболітична терапія препаратом «Актилізе» при ішемічному інсульті.

«Маніпуляцію проводять в стаціонарі лікувального закладу хворим, яким встановлено діагноз «Ішемічний інсульт». Бригада ЕМД транспортує хворого до лікарні, для підтвердження діагнозу, де йому обов’язково проводять комп’ютерну томографію. Лише після підтвердження діагнозу «Ішемічний інсульт» проводиться тромболізис», - йдеться у дописі. 

Також медики зазначають, що для проведення тромболітичної терапії Центр ЕМД Волинської області має можливість транспортувати хворих до Луцької міської клінічної лікарні із Ківерцівського, Рожищенського, Маневицького, Горохівського районів.

Реалізація цієї програми, за словами медичних працівників, дає можливість зменшити кількість пацієнтів з важкою інвалідизацією внаслідок гострого порушення мозкового кровообігу.

Ішемічний інсульт
Ішемічний інсульт

 

Коментарі
26 Вересня 2018, 16:39
Але чомусь коли в тата був інсульт то мусили самі везти в Луцьк на обстеження , а в нас тільки капали і нічього толком не говорили <br/>Всі медекаменти потрібно було самому бігати по аптекам шукати <br/>Плюс бісова куча грошей
26 Вересня 2018, 19:10
ще й випрошувати необхідно, щоб дали швидку, дати гроші на бензин, зате в реанімацію зразу ж накупляли білизни, миючого, рушників, марлі і т.д.і т.п., не говорячи про ліки, а руки з катетером навідь не примотали...якби тут залишили, то вже згнивби.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024