У Рожищенському районі освятили нову церкву

24 Вересня 2018, 17:10
Освячення нового храму на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» в селі Ясенівка 8373
Освячення нового храму на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» в селі Ясенівка

На Волині освятили новий храм на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця».

Освячення нового храму в селі Ясенівка Рожищенського району відбулось 23 вересня, - йдеться на сайті Спілка православних журналістів.

Від моменту закладки першого каменя до освячення престолу минуло менше п'яти років.

Храм на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» став першою церквою, збудованою в Ясенівці за останні 500-600 років. За словами настоятеля священика Андрія Грисюка, який служить також на ще одній парафії Рожищенського благочиння, протягом декількох століть в історії села ніколи не було згадки про існування якогось храму. А будувати вирішили на ділянці, на якій колись був пункт медичної допомоги.

«Дуже багато для будівництва зробили місцеві спонсори, меценати, один з яких з'явився на світ саме на цьому місці, в медичному пункті. Коли громада вирішила будувати храм, розглядали два варіанта вибору ділянки, але зійшлися в результаті саме на цьому місці. І коли ковшем копнули землю, всі побачили, що в грунті виразно видно знак – хрест», – розповів отець Андрій.

Громада зводила церкву своїми силами, самостійно знаходячи спонсорів робіт. У день освячення престолу правлячий архієрей Волинської єпархії єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл вручив церковні нагороди настоятелю парафії, а також усім, хто зробив найбільші внески в богоугодну справу.

За словами отця Андрія, над збиранням грошей і на будівництві працювали дуже багато людей.








 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39