Куди подінуться ЖЕКи після 1 липня 2016 року?

20 Червня 2016, 10:30
2130

В Україні проводиться реформа сфери житлово-комунального господарства, в результаті якої житлово-експлуатаційні компанії, які нині обслуговують багатоповерхові будинки, втратять свої функції. Про це пише domik.ua

 

Обслуговувати житлові будинки будуть створені ОСББ чи управляючі компанії. Однак, чиновники зазначають, що і ЖЕКи можуть залишитися на ринку послуг. Як стало відомо Domik.ua, ці підприємства можуть взяти участь у конкурсі з призначення управителя багатоквартирного будинку. Про це повідомила заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики – начальник управління житлової політики Мінрегіону Світлана Старцева під час наради з реалізації Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

 

За її словами Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» не передбачає припинення діяльності ЖЕКів. Він надає можливість співвласникам змінити обслуговуючу компанію, дає право обрати, хто управлятиме будинком. Тож, рішенням зборів, власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку можуть обрати нового управителя або ж передати будинок в управління ЖЕКу, який його обслуговував. Якщо мешканці не оберуть форму управління домом, тоді місцева влада призначить управителя примусово на конкурсній основі.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024