На храмове свято в Рожище приїхав митрополит Михаїл

22 Вересня 2018, 16:30
Митрополит Михаїл у Рожищі 8024
Митрополит Михаїл у Рожищі

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію в Рожищі 21 вересня, на Різдво Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії.

Із владикою служили декан і настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Василь Шняк, інше місцеве духовенство.

У проповіді високопреосвященний говорив про великий дар, даний Богом для жінок: народжувати дітей. Бо день народження – це велике свято, радісна звістка. Господь сподобляє народитися дітям тоді, коли це потрібно, а не коли бажають самі люди. Кожна із жінок Старого Завіту вважала, що саме вона має народити Спасителя. І коли жінка не народжувала, то вона була позбавлена цієї великої місії, – сказав архієрей.

Усі знають історію свята і бачать: коли Господь обрав Йоакима й Анну, то послав їм великі випробування, а не просто так послав Богом вибрану Дитину.

«Що означає слово «князь?» – звернувся митрополит до присутніх. «Князь» – родоначальник, хто народив велику родину, але він не лише володарює, а найперше розуміє відповідальність за ту владу, яка йому дана. Тому місія кожного батька – накормити всю сім’ю, у цьому він і буде справжній князь.

Нехай Божа Мати благословляє всіх жінок відчути себе жінками і матерями, завершив владика, звертаючись насамперед до всіх представниць жіночої статі, а ми будемо вшановувати Богородицю як покровительку нашої України, Яка захищала і захищає усіх нас», – мовив митрополит.

Насамкінець владику та всіх парафіян привітали зі святом учні недільної школи (керівник Валентина Степанюк), міський голова В’ячеслав Поліщук, заступник голови Рожищенської райдержадміністрації Інна Сергійчук.

Текст: Олеся Куліш

Фото: Наталія Марценюк

4

2

2

2

3

5

3

2

3

3

2

2

2

2

2

2

2

2

3

3

2

2

2

2

2

2

3

2

2

4

3

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39