ФутболНаРайоні: Перша «мирова» у Ківерцях та «рубка» у Рожищі

20 Вересня 2018, 17:15
2799

Як пройшов футбольний уік-енду та які результати 3-го туру Чемпіонату Волині. 

Про це йдеться на сайті Glavcom

Найближчими до втрати очок були гравці «Ковеля-Волині». Свій домашній поєдинок через «бан» ковельському стадіону вони проводили у Рожищі. Місцеві амбіційні новачки напередодні уже відчули «запах крові», розгромивши у себе Іваничі, і тепер були сповнені бажання дати бій чинним володарям Кубка Волині. Однак у першому таймі підопічні Володимира Лукашука двічі пропустили від Андрія Заліпи та Петра Ткачука.

Після перерви рожищани швиденько відіграли один гол зусиллями Олега Кодлубая, а потім були близькими до врятування поєдинку. Утім, «Ковель-Волинь» таки здобув другу перемогу в чемпіонаті та продовжує стовідсоткову ходу.

Почин ковельчан підхопили й інші лідери чемпіонату. Особливо переконливими були луцькі команди. Так, чемпіони області з «ЛСТМ» свій успіх у Іваничах проти місцевого НФК «Колоса» забезпечили ще у першому таймі, забивши чотири голи без відповіді. Тож після перерви потрібно було лише зберегти успіх, з чим підопічні Олега Федюкова впоралися на «відмінно» – 1:5. «Вотранс», окрилений успіхом у Кубку України серед аматорів, лише на початку поєдинку відчував незручності у луцькому «дербі» з «Феніксом».

А потім команда Романа Максимюка переконливо дотиснула суперників – 0:7. Відзначимо успішний матч у виконанні нововолинського «десанту» «вотрансівців» – Максим Обертас та Юрій Кошелинський на двох забили три голи, а Олександр Назарчук забив у четвертому матчі поспіль з початку сезону.

Непростий поєдинок провів НФК «Боратин». Перший тайм номінально виїзного, а фактично домашнього матчу проти «Стиру» завершився без голів. А от після перерви відзначився Назарій Сеник, а Роман Степанов своїм голом знову порівнявся у бомбардирській гонці з Тарасом Кабановим – у головних голеадорів чемпіонату по шість голів.

Віктор Сущ за 20 хвилин до завершення поєдинку відновив інтригу в протистоянні, однак вже у компенсований арбітром час Дмитро Біліч, який навесні виступав за «Волинь» U-19, поставив у матчі крапку – 1:3. «Боратин» також серед лідерів чемпіонату з трьома перемогами у активі.

Юні «Хрестоносці» забезпечили успіх і «ДЮСШ-ВІК». На швидкий гол Сергія Ткаченка у першому таймі своїми точними ударами відповіли Остап Брода та Хамза Гарсієв. А у середині другого тайму «подвійного удару» по Горохову за чотири хвилини завдали Віталій Кулай та Павло Козловський.

Гол престижу від Богдана Гладуна (до слова – минулорічного бомбардира «Волині» U-19) не позбавив «Агропродукт» очевидного факту – чемпіонат команда починає з трьох поразок. Успіх Володимира-Волинського підтримали й сусіди з Нововолинська: «Шахтар» забив «Надії» по голу в кожному з таймів та здобув другу поспіль гостьову перемогу на початку сезону. Поки що «реформована» команда «волинських гірників» на виїздах грає краще, аніж вдома.

Ну а найдраматичніший поєдинок туру відбувся у Ківерцях. Там наприкінці першого тайму голи Миколи Наконечного та Дмитра Медунецького, здавалося б, вирішили долю матчу на користь «Торпедо». «Колос», у свою чергу, на матч вийшов настільки «бідним» складом, що у другому таймі голкіперу Валентину Бондареву довелося виходити у якості польового гравця.

І недарма – після того, як Орест Оришкевич скоротив відставання ківерчан у рахунку, запасний воротар «біло-зелених» заробив пенальті у ворота гостей, який реалізував Олександр Ващук! 2:2 – чемпіонат Волині нарешті побачив перший нічийний результат сезону.

ЧЕМПІОНАТ ВОЛИНІ. ВИЩА ЛІГА, 3-Й ТУР

15 вересня (субота)

ФЦ Ковель-Волинь (Ковель) – ФК Рожище 2:1 (Андрій Заліпа, 16, Петро Ткачук, 39 – Олег Кодлубай, 47)

Колос (Ківерці) – Торпедо (Копачівка) 2:2 (Орест Оришкевич, 81, Олександр Ващук, 86, пен – Микола Наконечний, 42, Дмитро Медунецький, 44)

16 вересня (неділя)

Надія (Хорів) – Шахтар (Нововолинськ) 0:2 (Михайло Смаль, 2, Андрій Сісарук, 66, пен)

НФК Колос (Іваничі) – ЛСТМ (Луцьк) 1:5 (Назарій Ожеховський, 50 – Роман Кузьмич, 2, Тарас Кабанов, 15, Василь Олійник, 34, Олександр Неделюк, 42, Андрій Кодлубай, 73)

Стир (Старий Чорторийськ) – НФК Боратин 1:3 (Віктор Сущ, 70 – Назарій Сеник, 50, Роман Степанов, 62, Дмитро Біліч, 90+1)

ДЮСШ-ВІК (Володимир-Волинський) – Агропродукт (Горохів) 4:2 (Остап Брода, 19, Хамза Гарсієв, 29, Віталій Кулай, 68, Павло Козловський, 71 – Сергій Ткаченко, 3, Богдан Гладун, 88)

Фенікс (Луцьк) – Вотранс (Луцьк) 0:7 (Василь Шишка, 19, Максим Обертас, 22, 32, Юрій Кошелинський, 47, Павло Рибковський, 56, Олександр Назарчук, 59, Юрій Соломатін, 69).

Також в мережі з´явилося відео матчу ФЦ Ковель-Волинь (Ковель) – ФК Рожище.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39